Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling 's-Hertogenbosch Dit doen we Hulp bij rampen Verwanteninformatie

Verwanteninformatie

Op zoek naar familie
Als er een ramp gebeurt, weet vaak niemand welke mensen daarbij betrokken zijn, hoe het met die mensen gaat en waar ze zijn. Liggen ze in een ziekenhuis, zitten ze in een opvangcentrum, zijn ze weggevlucht en lopen ze ergens op straat? Of waren ze helemaal niet betrokken en zitten ze gewoon thuis, terwijl de telefoon het niet meer doet?

Familie en vrienden in andere plaatsen (en soms in andere landen) willen dat weten en daarom wordt er vaak een telefoonnummer geopend waarnaar men kan bellen. Wie dat nummer belt heeft een goede kans om een Rode-Kruisvrijwilliger aan de telefoon te krijgen.

Samen met het ministerie van VWS worden dergelijke telefoonlijnen de laatste jaren bezet door het Rode Kruis. En Rode-Kruisvrijwilligers kunnen in de getroffen gemeente ook nog helpen met het verzamelen van gegevens over vermiste personen, zodat op de vragen van bellers goed antwoord kan worden gegeven.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het servicebureau van het Rode Kruis 070-4455888, e-mail info@redcross.nl