Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling 's-Hertogenbosch Dit doen we Eerste hulp Opleidingen

Opleidingen

​​​​​EHBO: weet wat je moet doen?

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Weet jij wat je moet doen bij bewusteloosheid of een hersenschudding? Kun jij jouw kind, vader, moeder of collega helpen als dat nodig is? Zorg dat je weet wat je moet doen! Bij een ongeval ben jij er immers als eerste bij...​

ARP120511_concussion_Large04.jpg
 

​Klik hier​ voor de gratis EHBO-​app voor hulp in een noodsituatie​. ​​

Het Rode Kruis, afdeling 's-Hertogenbosch e.o. organiseert, bij voldoende inschrijvingen, twee maal per jaar een EHBO-opleiding tot gecertificeerd EHBO-er. ​​​​
De eerste volgende start van de EHBO-opleiding is op 5 maart 2018​. 
De EHBO-opleiding is toegankelijk voor mensen vanaf 16 jaar. 

 
Aantal bijeenkomsten
Totaal zijn er 13 lesavonden. Deze lesavonden worden als volgt ingevuld:
  • 10 lesavonden (inclusief eerste introductiebijeenkomst met kennismaking met alle coördinatoren noodhulp, EHBO en Evenementenhulpverlening);
  • 1 lesavond met competentietoetsing les 1 t/m 6;
  • 1 lesavond met een afsluitende oefening gehele cursus;
  • 1 lesavond met een tweede introductiebijeenkomst met uitleg over EHBO inzetten en uitreiking van de spullen.
In de planning wordt er rekening gehouden met feestdagen en schoolvakanties. 

 
Opleidingsavond
Maandag is vooralsnog de vaste opleidingsavond van 20:00 uur tot 22:00 uur. Dit geldt zowel voor de nieuwe opleiding als de herhalingslessen.
Docenten
Onze opleiding wordt door eigen gecertificeerde EHBO-docenten gegeven. Welke docent de opleiding geeft, wordt bepaald bij de opleidingsplanning.

Kosten
De kosten voor de EHBO-opleiding zijn  €200,00 inclusief AED, examenkosten en lesmateriaal. Voor herhalingslessen en verlenging diploma zijn de kosten €60,00 per jaar. Bij de meeste zorgverzekeraars kunnen deelnemers aan onze EHBO-opleiding de kosten declareren met behulp van onze factuur. Echter, de vergoeding hangt af van de eigen polis. 
 
Voor deelnemers, die Rode Kruis vrijwilligers willen worden bij onze afdeling, kunnen de kosten van de EHBO-opleiding, die niet (of slechts gedeeltelijk) door eigen zorgverzekeraar worden vergoed, het restant declareren. Een deelnemer dient wel actief te zijn bij de afdeling ‘s-Hertogenbosch, geslaagd te zijn voor de EHBO-opleiding en het eerste jaar minimaal 6 inzetten mee te draaien bij evenementen. Daarnaast betaalt onze Rode Kruis afdeling de kosten voor herhalingslessen en verlenging van diploma indien de vrijwilliger tenminste 6 x per jaar inzetbaar is als EHBO-er bij evenementen.

Van onze Rode Kruis EHBO-vrijwilligers wordt verwacht dat zij tenminste 6 keer per jaar bij evenementen inzetbaar zijn als EHBO-er en tenminste 12 keer per jaar herhaling- & bijscholings-lessen volgen (op maandagavond, afwisselend op locatie 's-Hertogenbosch en Vught) en 2 keer per jaar aanwezig zijn tijdens het vrijwilligers taakveldoverleg (eerste maandag in januari en in september, direct na de vakantie).

Locatie
Nieuwe opleidingen worden gegeven in het afdelingskantoor in 's-Hertogenbosch. Herhalingslessen worden afwisselend gegeven in het afdelingskantoor in ​‘s-Hertogenbosch (Oude Dieze 12) of in Vught (Kettingweg 7c, bij de Brandweer). Dit wordt in het opleidingsrooster opgenomen. 

Meer informatie en aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de cursus via infodenbosch@rodekruis.nl
Het ​secretariaat is bereikbaar via 073 – 613 28 79 van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 uur en 13:00 uur.​