Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling 's-Hertogenbosch Dit doen we Eerste hulp Evenementenhulp

Evenementenhulp

​​Organiseert u een evenement, festival, concert, sportwedstrijd of andere (openbare) publieksactiviteit? Dan is hiervoor vaak een EHBO-post verplicht. Het Rode Kruis, afdeling 's-Hertogenbosch e.o. kan voor u de EHBO​ tijdens een pubieksevenement verzorgen.

Weet niet waar of van wie deze foto is (1).jpg

Professionele Eerste Hulp

Onze vrijwilligers zijn allemaal in het bezit van een erkend Eerste Hulp Diploma en worden regelmatig bijgeschoold om hun kennis en vaardigheden op peil te houden. Hiervoor trainen wij zelf onze actieve vrijwilligers.

De hulpverleners zijn tijdens het evenement duidelijk herkenbaar door de opvallende kleding. Optioneel kunnen wij de inzetten aanvullen met een 'Mobiele Hulppost' (ambulance), tent, rolstoelen, brancards en/of AED-apparatuur.

Communicatie

Om de Eerste Hulpverleners snel te kunnen bereiken, is het aan te bevelen om gebruik te maken van portofoons voor de onderlinge communicatie. Bij kleinere inzetten en in overleg met u, gebruiken wij de portofoons van uw organisatie of beveiliging. Bij grotere inzetten met meerdere EHBO-teams, zullen wij onze eigen communicatiemiddelen gebruiken. Deze portofoons van het Rode Kruis zijn alleen te gebruiken door bevoegde vrijwilligers van het Rode Kruis en zijn niet te huur voor derden. Bij zeer grote evenementen (zoals de Ricoh Vestingloop in Den Bosch of de 4-daagse in Nijmegen) zal de verbindingsdienst van het Rode Kruis ingeschakeld worden om een eigen post in te richten of plaats te nemen in het commandocentrum van de organisatie.

Kosten

Het Rode Kruis 's-Hertogenbosch heeft geen winstoogmerk en werkt met vrijwilligers. Wel worden voor iedere inzet kosten doorberekend. Hiermee bekostigen wij de Eerste Hulp opleidingen, materialen en organisatie.

Klik hier​ om Evenementenhulpverlening aan te vragen.

Meer informatie

Heeft u vragen met betrekking tot Evenementenhulpverlening, neem dan contact op met Ellen Coeleveld, Coördinator Evenementenhulpverlenin​g via ​ecoeleveld@rodekruis.nl.

Klik hier voor de Evenementenkalender