Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling 's-Hertogenbosch Actueel Nieuws Vrijwilliger van het jaar
21 maart 2016 |

Vrijwilliger van het jaar

De veelzijdige Nico van Vugt is gekozen tot Vrijwilliger van het Jaar
DEN BOSCH - Nico van Vugt is tijdens de Voorjaarsbijeenkomst van het Rode Kruis afdeling 's-Hertogenbosch e.o. gekozen tot Vrijwilliger van het Jaar.
Hij is behoorlijk groot van stuk, maar heeft een klein hartje. Van Vugt (63), woonachtig in Den Bosch, is al vanaf 1979 actief bij de​ betreffende afdeling van het Rode Kruis. Aan stoppen moet hij echter voorlopig niet denken. Bovenal wordt hij gezien als een manusje-van- alles. "Om te beginnen fungeer ik momenteel als een soort huismeester in het pand aan de Oude Dieze", aldus Van Vugt die de eer toekwam om de 'Gouden Collectebus' in ontvangst te mogen nemen. "Ik houd​ me bezig met allerlei reparaties voor wat betreft het klein onderhoud. Daarnaast coördineer ik het vervoer van vluchtelingen die op het terrein van het Autotron worden opgevangen. De ene keer breng ik ze naar de stad, de andere keer naar een puur recreatieve aangelegenheid zoals een vakantiehuis of - schip. Ook maak ik als 'veredelde' EHBO-er deel uit van het Noodteam, waarbij de nadruk ligt op het verlenen van hulp aan de zogenaamde T3-slachtoffers. Verder houd ik me zo nu en dan nog bezig met de crisisopvang."

Ellen Coeleveld, verantwoordelijk voor de coördinatie van evenementen, won de wisseltrofee vorig jaar. Henk Spinhof, Ria Bertens en Rien van Pinxteren werden geëerd vanwege het feit dat ze 10 jaar vrijwilliger zijn bij het Rode Kruis. Henny Jansen-Muis en Tonnie van de Griendt vierden respectievelijk hun 20-jarige en 30-jarige jubileum. Allen kregen ze een pluim van wethouder Paul Kagie, die een korte toespraak hield. "Uitermate jammer dat het kabinet zoveel onduidelijkheid heeft gecreëerd rondom het vluchtelingenvraagstuk. Ja, het is echt dunne thee wat Den Haag serveert", sprak Kagie geëmotioneerd. Potsenmaker Hans Vervoort luisterde de bijeenkomst op met een ludiek optreden als quizmaster.

Bron: Chris Korsten, Brabants Dagblad​

Artikel delen?