Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling 's-Hertogenbosch Actueel Nieuws Totale opbrengst Tulp voor Hulp actie 2017
10 maart 2017 |

Totale opbrengst Tulp voor Hulp actie 2017

Tulp voor Hulp 2017.JPG

​In week 9 vond de jaarlijkse actie ' Tulp voor Hulp' plaats.

Alle Albert Heijn supermarkten in Den Bosch, Rosmalen, St. Michielsgestel en Vught bieden het Rode Kruis ruimte voor een stand en gelegenheid om tulpen te verkopen. Van elke verkochte bos gaat er 1 euro naar het Rode Kruis.

 

'Ik doe het voor het tweede jaar', vertelt Ellen. Zij staat in Albert Heijn op de Marktveld in Vught. 'Het gaat heel goed, we hebben al veel tulpen verkocht en er wordt ook regelmatig wat in de collectebus gedaan zonder dat mensen bloemen kopen. Misschien komt dat omdat ik een Vughtse ben. Veel mensen kennen mij van gezicht. Het is leuk om te doen; ik krijg alleen maar positieve reacties; mensen kennen en waarderen het werk van het Rode Kruis.' Intussen deelt Ellen kleurplaten aan jonge kinderen uit.

 

De AH-Manager en assistent-manager Simone en Ilse ondersteunen de actie van harte. 'Het landelijk kantoor besluit over het al dan niet meedoen, wij kunnen lokaal de keuze maken voor 1 emmer of een flinke bestelling. We kiezen voor het laatste! De actie spreekt aan, het raakt ons! We hebben de ruimte voor een stand en het feit dat er iemand van het Rode Kruis staat helpt natuurlijk heel goed.'

 

Ook Rocco, die in de Rode Kruis-stand bij Albert Heijn op de Rompert in Den Bosch staat, geeft aan dat het goed loopt. ' Wij verkopen heel wat tulpen en er wordt door voorbijgangers regelmatig wat in de collectebus gestopt.' AH-Teamleider Kim vindt het een sympathieke actie. 'De wikkel om de tulpen maakt duidelijk wat de bedoeling is. Het is leuker dan alleen om een donatie vragen'. 'Fijn dat er een Rode Kruis medewerker in de stand aanwezig is, dit draagt bij aan een goede presentatie', is ook de mening van Kim.

 

​De Rode Kruis-coördinator van deze actie laat weten dat het dit jaar heel goed gegaan is. Er zijn al kleurplaten ingeleverd en op de aanstaande lentebijeenkomst horen wij wie er in de prijzen gevallen zijn.

​De totale opbrengst bedraagt 189.123 euro. Een prachtig resultaat!

Artikel delen?