Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling 's-Hertogenbosch Actueel Nieuws Moedig optreden van 5 jarige Lina
7 april 2016 |

Moedig optreden van 5 jarige Lina

​​​   ​

Moedig meisje.jpg      Mama Lina.jpg

​Je bent pas 5 jaar en zoals elke dag breekt er een nieuwe schooldag aan voor je. Echter deze dag werd anders dan alle andere, wij zijn trost op je Lina. Mama voelde zich echt niet goed en was heel ziek, zo ziek dat de ambulance gebeld werd in verband met pijn op de borst. Velen onder ons weten dat dat op hartklachten kan duiden. Je maakte je eigen boterham, kleedde je zelf aan, zorgde dat je voor de pauze op school ook wat klaar had staan en je bleef zo rustig.... ondertussen dat je dit alles deed hield je je mama wakker omdat ze af en toe wegviel. 

Hulptroepen waren ingeschakeld, maar deze konden gewoon niet binnen 1 minuut aanwezig zijn 's morgens om 7 uur. Je wist dat mama met enige spoed in de ambulance weggebracht werd naar het ziekenhuis en jij bent naar school gebracht zonder te weten hoe het ging met je mama. Dat wat jij deed Lina, is een groot compliment waard en daarom hebben wij jou in het zonnetje gezet. Omdat jij de MOED had om alles zelf te doen, rustig te blijven, voor jezelf te zorgen en voor je mama te zorgen als een volwassen persoon!

Ellen van der Wijst is in actie gekomen en heeft in samenwerking met het Rode Kruis afdeling Den Bosch een certificaat gemaakt voor jou, voor getoonde moed. Je werd overvallen in je klas om 12.15 uur, om jou te vertellen dat wat jij gedaan hebt toch wel heel speciaal is. Je kreeg een certificaat, met een mooi beertje. Daarna ben je met mama gaan rijden in de ambulance, uitgezwaaid door de kindjes in je klas. We zijn een klein stukje gaan rijden, zodat jij in alle rust binnen in de ambulance kon kijken, een indruk kon krijgen wat het was om er in te liggen. Je hebt ook nog een goody bag gekregen. Wat was je verrast en wat heeft het je goed gedaan om in het zonnetje te staan!

Graag gaat namens Lina de dank uit naar Ellen van der Wijst. Ellen top dat je dit gedaan hebt! Hans Vos, dank je wel voor het rijden van de ambulance, Ilona Kleijne voor de foto's en Kevin voor de begeleiding op de parkeerplaats van school.

Verder gaat onze dank uit naar het​ Rode Kruis afdeling Den Bosch voor het mogelijk maken van deze dag, het inzetten van vrijwilligers en de ambulance om Lina te verassen. De verassing is zeker geslaagd en Lina heeft genoten van deze actie.

In verband met de privacy van de klasgenootjes van Lina, is de uitreiking van het certificaat hier niet gepubliceerd.

Artikel delen?