Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Delft en Midden-Delfland Nieuws Nieuwe voorzitter Rode Kruis Delft en Midden-Delfland
9 januari 2016 |

Nieuwe voorzitter Rode Kruis Delft en Midden-Delfland

Per 1 november is Hans Windmeijer de nieuwe voorzitter van de afdeling Delft en Midden-Delfland van het Rode Kruis. Hij volgt hiermee Hans Steijn op, die sinds mei 2010 voorzitter was.

Nieuwevoorzitter.jpg

Hans Windmeijer heeft jarenlang ervaring – uit hoofde van professie- in management functies en wil als vrijwillig bestuursvoorzitter de ingeslagen weg van Hans Steijn doorzetten. Een gestructureerde aansturing van de afdeling en duidelijke formulering wat het Rode Kruis in de regio kan betekenen voor de medemensen.

Hans Steijn legt vanwege drukke werkzaamheden zijn functie neer, maar blijft actief als lid in de Benefiet Golftoernooicommissie. Hij kijkt terug op een boeiende periode waarin veel veranderd is. "De wijziging van de districten bij het Rode Kruis naar de Nederlandse veiligheidsregio's heeft ook bij de afdelingen tot wijzigingen geleid. Samen met de verandering binnen het Rode Kruis naar een vereniging die (voorbereiden op) noodhulp als kerntaak heeft, was dit een hele uitdaging. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Hans Windmeijer de ingeslagen weg voortzet en de mensen in de regio de weg naar onze afdeling weten te vinden."