Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Delft en Midden-Delfland Nieuws Rode Kruis Week is van start gegaan
18 juni 2017 |

Rode Kruis Week is van start gegaan

Van 18 t/m 24 juni vindt de Rode Kruis Week plaats. Thema dit jaar is 'EHBO in het onderwijs', waarmee we het belang van eerste hulp kunnen verlenen willen benadrukken. In het hele land organiseren de lokale afdelingen activiteiten en gaan duizenden vrijwilligers met een collectebus langs de deuren. In Delft staan Rode Kruis hulpverleners woensdag 21 juni van 10.00 – 15.00 uur paraat op de Markt tijdens de ontwerpwedstrijd van de TU. 

Wat doen we met de opbrengst?
De opbrengst van de lokale collecte is bestemd voor het werk van onze afdeling.
Eerste hulp verlenen in nood,  bij een blessure of bij een huis-tuin-keuken ongelukje kan erger letsel voorkomen en in ernstige gevallen zelfs levens redden. Daarom wil de afdeling Delft en Midden-Delfland dat iedereen op een laagdrempelige manier (de beginselen van) eerste hulp weet toe te passen.

Dit betekent dat we mede dankzij de opbrengsten uit de collecte, EHBO-cursussen en EHBO-workshops tegen een gereduceerd tarief aan kunnen bieden, zodat meer mensen dit kunnen betalen.* Jongeren tussen de 16 en 25 jaar geven we 75 euro korting op de prijs van onze reguliere basiscursus met de verwachting dat ze hun EHBO-kennis blijven bijhouden. Met de cursus die op 5 september start hopen we dat weer meer inwoners hun EHBO-diploma halen. Verder staat de hele maand september bij onze afdeling in het teken van 'EHBO aan kinderen', waarbij we diverse korte cursussen en workshops gaan organiseren. 

En zelfs kinderen van basisscholen kunnen helpen bij een ongeval als dat noodzakelijk is, ook al hebben ze geen EHBO-diploma. Hoe ze kunnen helpen laten we ze in de workshop 112-bellen zien en ervaren. Deze voorlichting op basisscholen loopt al vanaf februari in de regio en vertelt de jeugd bijvoorbeeld wanneer ze wel / niet 112 moeten bellen.

Jezelf kunnen redden gaat verder dan EHBO-kennis hebben. Niet meer erop uitgaan, omdat je je niet veilig voelt op straat? Ook daar gaan we in het najaar workshops voor aanbieden die je daarbij helpen. Niet meer erop uitgaan, omdat je alleen bent? Met onze ontmoetingslunches proberen we mensen met elkaar kennis te laten maken en contact te laten houden met elkaar.

Hier om te helpen – al 150 jaar in Nederland
Het Rode Kruis staat altijd paraat; 30.000 vrijwilligers staan in Nederland klaar om te helpen. De vrijwilligers worden ingezet bij noodsituaties en onze hulpverleners helpen ook op evenementen en festivals. Daarnaast bereidt het Rode Kruis mensen voor op een noodsituatie, zodat zij zichzelf kunnen redden en oog hebben voor anderen in nood.

 
* niet alle EHBO-cursussen vergoeden de zorgverzekeraars en de vergoedingen zijn verschillend per zorgverzekeraar​

Artikel delen?