Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Delft en Midden-Delfland Nieuws Jubileumtentoonstelling Rode Kruis in Delft
4 juni 2017 |

Jubileumtentoonstelling Rode Kruis in Delft

Het Nederlandse Rode Kruis en de Technische Universiteit (TU) in Delft hebben dit jaar beide een jubileum te vieren. Het Rode Kruis viert het 150-jarig bestaan en de TU bestaat alweer 175 jaar. Een van de festiviteiten van de TU is het International Festival of Technology (IFoT) dat van 7 t/m 9 juni plaatsvindt op de TU Campus.

Naast de aula plaatst het Rode Kruis tijdens het festival de speciale jubileumtentoonstelling. In grote rode kruizen kunnen bezoekers vijftien filmpjes bekijken over helden en heldinnen van toen en nu. ​

Dit jaar reist een speciale Rode Kruis-jubileumtentoonstelling, ontworpen door een voormalig TU-student, door het land. Deze vertelt het verhaal van Rode Kruis-vrijwilligers die het verschil maken/maakten of een rol van betekenis speelden in de geschiedenis van het Rode Kruis. Tijdens het festival kunnen bezoekers zelf de bijzondere verhalen van de Rode Kruis vrijwilligers beluisteren en bekijken in het grote, rode kruis.

Bij de afdeling Delft en Midden-Delfland van het Rode Kruis hebben we heel wat vrijwilligers die aan de TU studeren of bij de TU werken. De afdeling heeft sinds kort een studentencommissie, die een brug wil slaan tussen het Rode Kruis, de studenten en de inwoners van Delft en omgeving. Veel van de TU-vrijwilligers staan als hulpverleners paraat bij evenementen om eerste hulp te geven als dat nodig is.

Zo zijn onze hulpverleners ook aanwezig tijdens de CampusRun, die op 7 juni tijdens het IFoT plaatsvindt. Een hardloopevenement die door diverse faculteiten heen gaat, waarbij de opbrengst bestemd is voor de stichting Bewegen tegen kanker.

NB:
Het IFoT is een 3-daags festival gebaseerd op technologie, muziek en kunst. (www.ifot-delft.com)
150 jaar Nederlands Rode Kruis (www.rodekruis.nl/150)

Artikel delen?