Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Langstraat Open Dag

Open Dag

Kom naar de open dag en beleef mee waar lokale Rode Kruisvrijwilligers zich met hart en ziel inzetten. Mocht het zich voordoen ook voor u. Echter u kunt ook helpen !


Noodhulp per fiets ... een oefening Evenementen Hulpverlening …
Het Rode Kruis Afdeling De Langstraat e.o. is aanwezig bij veel grote evenementen. Getrainde EHBO-vrijwilligers verlenen ook noodhulp per fiets en zijn zo snel ter plaatse.
Biketeam Tilburg.jpg
​ Bekijk de oefening Evenementen Hulpverlening en de demonstratie EHBO, en die van het gecertificeerde biketeam en ervaar zelf hoe het is op een mountainbike te rijden. En hoe staat het met uw EHBO-kennis? Laat u op de open dag alles vertellen over de campagne van het Rode Kruis: Doe de Eerste Hulp test​.

Eerste Hulp App … een bezoekje of op vakantie ...
U kunt de Eerste Hulp App met de aanwezige ipad uitproberen. Download de App alvast gratis via de website​. Naast het gebruik van Internet is het pakket aan lokale, sociale hulpactiviteiten divers. Vrijwilligers organiseren vakantieweken, gaan op huisbezoek of begeleiden mensen met een handicap bijvoorbeeld bij het zwemmen. Zo bieden ze ouderen en chronisch zieken een verzetje. Ontdek de mogelijkheden. Misschien kent u ook iemand in uw buurt, die er graag gebruik van zou maken.

Jong geleerd oud gedaan … wordt lid of vrijwillig(st)er…
Vorige maand hebben ruim 100 kinderen van basisscholen in Oudheusden en Sprang-Capelle het door vrijwilligers van Afdeling De Langstraat georganiseerde jeugd-EHBO examen met een diploma afgesloten. U kunt zich tijdens de open dag natuurlijk ook als lid of vrijwillig(st)er van het Rode Kruis opgeven. Kortom, voor iedereen - van jong tot oud - is de open dag met verschillende interessante informatiestandjes een evenement om niet te missen.

Waar en wanneer?
Rode Kruis Afdeling De Langstraat e.o. zet op zaterdag 1 juni  haar deuren, Het Verenigingsgebouw aan de Oude Toren, Loefstraat 107 te Waalwijk voor u open. Van 13.00 tot 16.00 uur bent u - met het hele gezin - van harte welkom.​
​​​​​