Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Langstraat Nieuws Opening
23 november 2014 |

Opening

​​De drie afdelingen De Langstraat, Dongen en Dongemond zijn recentelijk opgegaan in een afdeling van het Nederlands Rode Kruis “De Langstraat”. De drie afdelingen werken al enige tijd samen. Door deze schaalvergroting heeft de afdeling De Langstraat nog meer kennis in huis en krijgt het meer mogelijkheden om de doelstellingen van het Rode Kruis waar te maken. Dit zonder de eigenheid van de oorspronkelijke afdelingen los te laten. Het “nieuwe” verenigingsgebouw ligt aan de Jan de Rooijstraat 34 te Kaatsheuvel. 

“De afgelopen 4 maanden hebben onze vrijwilligers hard gewerkt om het gebouw operationeel te krijgen”, aldus de voorzitter Peter van de Wiel. In het gebouw zullen door goed opgeleide vrijwilligers EHBO-cursussen en workshops worden gegeven, ook het gebied van het stimuleren van de zelfredzaamheid in en om uw eigen woonomgeving.

Volgens algemeen taakveldcoördinator Henk Dekkers kunnen mensen in nood, na rampen en calamiteiten, rekenen op directe hulp van het Nederlandse Rode Kruis. Bij rampen of incidenten in uw omgeving staat het Rode Kruis afdeling De Langstraat voor uw klaar. Wij zijn al jaren actief om eenzaamheid te bestrijden met onder andere telefooncirkels. Het geeft een gevoel van zekerheid als iemand regelmatig informeert of alles in orde is. Vooral als hij of zij alleen woont of moeilijk de deur uit kan. Bovendien is het gewoon gezellig als er iemand belt, ja toch ? Onze Eerste Hulp vrijwilligers staan klaar voor u.

Ook op evenementen. Door snel (medische) hulp te verlenen blijven de gevolgen beperkt. Door Jeugd EHBO-cursussen aan schoolkinderen te geven delen wij onze kennis op het gebied van Eerste Hulp. Zo heeft onze afdeling samen met docenten de cursus Jeugd EHBO verzorgd op meerdere basisscholen, waaronder in Sprang Capelle. De afdeling De Langstraat is aanwezig bij veel grote evenementen. Getrainde EHBO-vrijwilligers verlenen per fiets indien nodig noodhulp en zijn zo snel ter plaatse. Het recentelijk opgerichte en gecertificeerde Biketeam heeft de afgelopen tijd al diverse inzetten gehad. 


Op zaterdag 29 november bent u van harte welkom om ons pand te komen bekijken. Dit kan tussen 12:00 en 15:00.


Het persbericht​ (klik om te downloaden)