Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Langstraat Dit doen we Sociale Hulp Telefooncirkels

Telefooncirkels

Bij Rode Kruis afdeling De Langstraat zijn twee telefooncirkels actief. Samen met vrijwilligers zorgen de deelnemers voor een regelmatig contact via de telefoon met elkaar. Zo maar voor een praatje, maar ondertussen ook om na te gaan of de deelnemer nog goed in zijn/haar vel zit.

Telefooncirkel Waalwijk

Deze telefooncirkel is een zogenaamde kettingcirkel: om 9.00 uur wordt de cirkel opgestart door een vrijwilliger, en de deelnemers bellen vervolgens elkaar. De laatste belt de vrijwilliger weer, waardoor we weten dat er met iedereen contact is geweest. We kunnen ook via een stercirkel werken: de deelnemers worden dan ieder apart gebeld.
Wordt er iemand gemist dan wordt dit gemeld en wordt een sleuteladres en/of familie benaderd. Hiervan zijn telefoonnummers beschikbaar.
De cirkel draait iedere dag van de week: juist in het weekend is onderling contact belangrijk. De ketting van de te bellen personen wordt regelmatig gewijzigd, zodat iedereen regelmatig andere personen aan de lijn heeft.
Een paar keer per jaar ontmoeten de deelnemers elkaar ook met een kopje koffie, en een keer per jaar wordt dit op een wat uitgebreidere manier georganiseerd.

Telefooncirkel Drunen

Ook hier is sprake van een kettingcirkel. Om deel te kunnen nemen is het nodig dat naam, adres en telefoonnummer, geboortedatum en huisarts bekend zijn. Ook is het nodig dat er een contactpersoon benoemd wordt. Dit kan een zoon of dochter zijn, maar ook de buren.
Deze cirkels draaien van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot ongeveer 9.00 uur Wordt de telefoon niet genomen dan wordt dit gemeld bij de vrijwilliger, die vervolgens actie onderneemt (benaderen deelnemer, en als dat niet lukt diens contactpersoon). Op vrijdag wordt de volgorde van de cirkel gewijzigd. Middels een bezoekje van de vrijwilliger aan de deelnemers wordt de nieuwe volgorde kenbaar gemaakt.     

Meedoen?      

Heeft u interesse om mee te doen, of kent u iemand die graag mee zou willen doen?Neem dan contact met ons op.
‚Äč