Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Langstraat Dit doen we Eerste hulp

EHBO

​EHBO en het Rode Kruis horen van oudsher bij elkaar. Rode Kruis afdeling De Langstraat geeft doorlopend EHBO-cursussen, en Jeugd EHBO-cursussen op een aantal basisscholen ​in Dongen en Sprang-Capelle.

De EHBO-cursussen worden gegeven in ons afdelingsgebouw Jan de Rooijstraat 34 Kaatsheuvel.

De startdatum van de volgende EHBO-cursus wordt u na aanmelding of op aanvraag doorgegeven.Als gediplomeerd EHBO-vrijwilliger help je mee bij Eerste Hulp Verlening (EHV) bij een wandeldriedaagse, (hard)loopevenementen, wielerrondes en andere evenementen binnen het werkgebied van de afdeling. Maar indien nodig ook bij grootschalige evenementen zoals bijvoorbeeld de Vierdaagse in Nijmegen.
We streven er naar om een groep van ten minste 20 gediplomeerde EHBO vrijwilligers en enkele bikers te hebben om op alle vragen voor hulpverlening in te kunnen gaan. We kunnen meer vrijwilligers in het EHBO-team en voor het bike-team inzetten. 

Als vrijwilliger bij de Eerste Hulp Verlening volg je gratis de EHBO-opleiding en eventueel de opleiding tot biker. We verwachten dan van je dat je je inzet voor een aantal evenementen per jaar.


Interesse?  Wil je meer weten? ​Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

​​​