Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Graafschap Dit zijn we

Afdeling De Graafschap

De afdelingen van het Rode Kruis Zutphen en het Rode Kruis De Graafschap (Lochem) zijn per 1 januari 2013) gefuseerd. De naam Rode Kruis afdeling De Graafschap wordt behouden, omdat de Graafschap het nieuwe werkgebied betreft. 

De samenvoeging van de twee afdelingen heeft een aantal voordelen:

  • Een groter werkgebied en betere aansluiting bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost -Gelderland.
  • Grotere slagkracht door flexibeler inzet van vrijwilligers.
  • Meer efficiĆ«ncy bij de bedrijfsvoering.

De werkzaamheden en het soort activiteiten die door vrijwilligers worden uitgevoerd blijven hetzelfde. De mensen die in het buitengebied wonen hebben namelijk andere behoeften dan mensen die in de stad wonen. 

              400px-Gemeentekaart_Achterhoek.svg.png

Wie helpen wij?

Wij helpen mensen die eenzaam zijn, gehandicapt of chronisch ziek, ouderen of bezoekers van een evenement die eerste hulp nodig hebben. Natuurlijk kunnen wij voor al die taken altijd vrijwilligers gebruiken. Naast vrijwilligers is ook uw financiĆ«le steun van belang om al dit werk in de Graafschap, nationaal en internationaal te kunnen doen.
 

Wat doen wij?

Het Rode Kruis De Graafschap is met ruim 110 vrijwilligers actief in Lochem en Zutphen. Zonder hen kunnen wij niet de hulp bieden die we willen. Ze zijn onder meer werkzaam als chauffeur, vakantiebegeleider of eerste hulpverlener. We zijn actief op het gebied van EHBO-diensten bij (grote) evenementen, verzorging bij calamiteiten en rampen, alsmede isolementsbestrijding bij ouderen en langdurig zieken. 

Meer informatie over het Nederlandse Rode Kruis in het algemeen kunt u vinden op de website www.rodekruis.nl