Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Graafschap Actueel vakantieschip J Henri Dunant in Zutphen

vakantieschip J Henri Dunant in Zutphen

                                      DSCN3155.JPG

Het vakantieschip de  J. Henry Dunant  ligt weer aan de kade in Zutphen 17 maart 2014

In de zomer trekken veel mensen er op uit om op vakantie te gaan. Echter, voor mensen met lichamelijke  of sociale beperkingen is dat niet vanzelfsprekend. Voor deze groep organiseert het Rode Kruis bijzondere vakanties: geheel verzorgde vakanties met alle noodzakelijke begeleiding en verzorging door vrijwilligers.   U kunt per vakantieschip de mooiste plekjes van Nederland ontdekken, wanneer u een vakantie boekt aan boord van ons luxe vakantieschip de J. Henry Dunant. Het schip is 96 meter lang en 11 meter breed, maar kan door een geringe diepgang op veel plaatsen in Nederland komen.
 
DSCN3166.JPGOnbekommerd vakantie vieren
U kunt elke dag weer zorgeloos genieten van een prachtige omgeving. In de salon is er ruimte voor gezamenlijke activiteiten of om gezellig een praatje te maken. Wilt u liever rustig een boek lezen, dan kan dat in de gezellige lounge. Op het zonnedek geniet u van de omgeving, in de buitenlucht of vanuit de overdekte serre. Naast het restaurant, is er ook een kapsalon en een souvenirwinkel aan boord.

Op de J. Henry Dunant kunnen 67 gasten meevaren. Er zijn 34 mooie tweepersoonshutten met hoog/laagbedden, een wastafel en televisie. De gasten van twee hutten delen één badkamer die is aangepast aan mensen met een functie beperking. Daarnaast is er een grote aangepaste badkamer met ligbad en bijhorende voorzieningen, zoals een badlift. Alle dekken zijn bereikbaar per lift, ook als u in een (elektrische) rolstoel zit of in een bed ligt.

Uitstapjes
Twee keer per week meert het schip aan om een dorpje of stadje te verkennen onder begeleiding van Rode Kruis vrijwilligers. Ook aan boord wordt van alles georganiseerd.

Meer informatie:  Mevr. G. Vrieze  0575-433661

jh dunant zp2.jpg