Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Graafschap Actueel Nieuws Vrijwilligers Rode Kruis de Graafschap onderscheiden
10 februari 2015 |

Vrijwilligers Rode Kruis de Graafschap onderscheiden

Negen vrijwilligers ontvingen een onderscheiding voor de lange tijd dat zij zich hebben ingezet (en nog inzetten) voor het Rode Kruis. Twee van deze vrijwilligers zijn al 50 jaar lang aan het werk voor het Rode Kruis.  Evenementen waar de vrijwilligers bij betrokken waren zijn de Bokbierdag in Zutphen en de Motorcross in Lochem. Daarnaast worden de vrijwilligers ook ingezet tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en de Zwarte Cross. Naast EHBO wordt er ook veel sociaal werk verricht. Mensen die eenzaam zijn of problemen hebben met vervoer kunnen ook een beroep doen op het Rode Kruis. 
 
Het Rode Kruis is altijd op zoek naar vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot Gerrit Voskamp (Zutphen) gerritvoskamp@chello.nl of Wolter Bos (Lochem) wojobos@hotmail.com . 

 
Hieronder de lijst met de mensen die een onderscheiding hebben ontvangen:

 
1. Gerrie Beltman  Lochem, 10 jaar (niet op de foto)
Gerrie Beltman, 10 jaar bij het Rode Kruis, is een actieve medewerkster in Laren.
2. Gerda van Proosdij Lochem, 10 jaar
Gerda doet veel  vrijwilligerswerk waarvan al 10 jaar de telefooncirkel.
3. Rebekka Radstake 10 jaar
Rebekka is in 2004 bij het Rode Kruis gekomen. Dus nu 10 jaar geleden. Zij heeft zich ingezet voor de hulpverlening bij de 4 grote motorcrossen in Lochem en bij de clubcrossen die circa 8 keer per jaar worden gehouden.
4. Gerda Hietbrink Lochem, 20 jaar
Is een vrijwilligster met aandacht voor de deelnemers aan de activiteiten. Eerst was zij vrijwilligster in Epse en de laatste jaren in Harfsen.
5. Riki Semmelink Lochem, 20 jaar (niet op de foto)
Riki Semmelink, 20 jaar bij het RK,.is op twee plekken actief. In Barchem en in Lochem.
6. Femi de Vries Lochem, 20 jaar (niet op de foto)
Is 20 jaar bij het Rode Kruis en zij is actief op de Hogeweide waar zij helpt met het handwerken en in Lochem.
7. Nan Johanningmeijer Lochem 40 jaar
40 jaar vrijwilliger voor de afdeling Zutphen en daarna de afdeling Lochem. Samen met haar man Willem  die inmiddels geen vrijwilliger meer is. Zij was in 1977 bij de treinkaping en heeft daar diverse dagen inzet gedaan. Verder ging ze regelmatig naar het vakantie hotel IJsselvliet en de Valkenberg, Maar ook op de Henry Dunant heeft zij geholpen.
8. Roelie Leuvenink, Zutphen, 50 jaar
Is 50 jaar betrokken bij het Rode Kruis. Schoonmaken van het gebouw aan de Houtwal (vroeger). Ook regelde zij de  verbandmiddelen en kleding. Ook hulp bij de treinkaping in Assen en de avondvierdaagse in Zutphen, motorcross,  Bokbierdag. 
​9. Gerrit Voskamp, Zutphen, 50 jaar
50 jaar bij het Rode Kruis. Hij steekt veel tijd in het opleiden van mensen om vakkundig EHBOer te kunnen zijn. Hij coördineert de noodhulp in de Achterhoek en de inzet van de personeel, ambulance en materiaal wagen. 

 
10. Dini Koers 10 jaar (niet op de foto)
​​​10 jaar bij het Rode Kruis. Heel recent, op 25 januari, is zij overleden. Zij heeft veel voor het Rode Kruis betekend en kon het helaas niet meer meemaken.