Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Bilt Dit doen we Sociale Hulp

Sociale Hulp

​​Het Rode Kruis ondersteunt mensen in moeilijke omstan​digheden. Dat gebeurt onder de noemer ‘Sociale Hulp’. Binnen de afdeling de Bilt zet een actieve groep vrijwilligers zich hiervoor in. Ook in uw buurt geven vrijwilligers van het Rode Kruis Sociale Hulp. Ze gaan wandelen met bewoners van verzorgingstehuizen, organiseren uitstapjes en actieve middagen, coördineren telefooncirkels en nog veel meer.


• Heeft u behoefte aan hulp en denkt u dat de vrijwilligers van het Biltse Rode Kruis u kunnen helpen?
• Wilt u voor de bewoners van uw verzorgingshuis iets organiseren en heeft u daarbij de hulp nodig van vrijwilligers van het Rode Kruis?
• Heeft u contact met iemand die zelfstandig woont en geen dagelijkse thuishulp krijgt? misschien is de telefooncirkel iets voor hem of haar!
• Kent u iemand die al lang niet met vakantie geweest is vanwege de zorg die nodig is? Wellicht kan het Rode Kruis bemiddelen voor een speciale vakantie. ​
• Wilt u zich inzetten om in uw eigen buurt actief te worden voor het Rode Kruis? Meld u dan aan als vrijwilliger.
• Het Rode Kruis is altijd op zoek naar nieuwe initiatieven, dus als u een goed idee heeft voor een nieuwe activiteit voor mensen die zelf weinig meer kunnen ondernemen: neem dan contact op! ons contactadres is info@rodekruis-debilt.nl

De sociale activiteiten vinden als regel plaats in het gebouw van het Rode Kruis in De Bilt en in Maartensdijk in Toutenburg. In De Bilt/Bilthoven zijn we verder actief in alle verzorgingshuizen.
Er zijn speciale activiteiten voorafgaande aan de feestdagen. Ook worden er uitstapjes georganiseerd, zoals een bezoek aan een tuincentrum, pannenkoeken eten in de zomervakantie, of een keer naar de dierentuin. We organiseren ook speciale vakanties, bijvoorbeeld naar een van de hotels waarmee het Rode Kruis samenwerkt​​​​​ of op de JH Dunant.

Contact-bijeenkomsten.

Ongeveer eenmaal per maand worden contact-bijeenkomsten georganiseerd in onze lokatie in De Bilt en Maartensdijk
Als u mee wilt doen met de contactmiddagen, bent u van harte welkom in het Rode Kruis gebouw in De Bilt (laatste woensdagmiddag van de maand).
U kunt ook aanschuiven bij de koffie-ochtenden in Maartensdijk en misschien met een spelletje meedoen (tweewekelijks op woensdagmorgen). 

Contactmiddagen in De Bilt 
Deze contactmiddagen vinden plaats in De Bilt:
Laurensweg 13
Van 14.00 uur tot 16.00 uur 
Vervoer naar en van de lokatie kan geregeld worden.
​ 
Koffieochtenden Maartensdijk
Koffie en spelletjes ochtenden in Maartensdijk:
Kievitlaan 81A
Van 10.00 tot 11.45

 ​​​Voor meer informatie :
 bellen met: 
Henny van Engelen 0346 212729​