Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Bilt Dit doen we Noodhulp

Noodhulp nationaal

Onder Noodhulp Nationaal vallen in De Bilt:
EHBO
Hulp bij Calamiteiten
Sigma

In de landelijke organisatie van het Rode kruis wordt dit ook wel Taakveld 3 genoemd.

EHBO
Klaarstaan voor de deelnemers aan de (avond)vierdaagse, de EHBO verzorgen bij een braderie, een wielerronde door Maartensdijk, de intocht van Sinterklaas. Ook bij veel sportevenementen in onze gemeente helpen de EHBO’ers.
Deze EHBO’ers zijn deskundige vrijwilligers. Iedere EHBO’er heeft het officiële EHBO diploma. De afdeling de Bilt zorgt voor nascholing van hun EHBO’ers, ook volgen ze verdiepende cursussen zoals voor het behandelen van sportletsels, wondelletsels, en leren reanimeren van babies en kinderen.

Wilt u ook EHBO’er worden en zich zo inzetten voor uw medemens? Wordt dan vrijwilliger. U kunt via het Rode Kruis de EHBO cursus volgen en zo het EHBO diploma halen. Als u zich daarna inzet als vrijwilliger kunt u vergoeding krijgen van de kosten van de cursus.

Wilt u een evenement binnen de gemeente de Bilt organiseren en heeft u hiervoor EHBO’ers nodig? Neem dan tijdig contact op hulpverleningenrodekruisdebilt@live.nl

Calamiteiten
Speciaal opgeleide vrijwilligers van het Rode Kruis de Bilt helpen bij calamiteiten waarbij mensen opvang en verzorging nodig hebben. Op verzoek van gemeenten kan aan het Rode Kruis gevraagd worden om te assisteren bij de opvang van mensen bij bijvoorbeeld een ontruiming als gevolg van een calamiteit zoals een brand, een gifwolk of een explosie of verkeerschaos door heftig noodweer.

Sigmateam:
Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie

Een Sigmateam wordt ingezet bij grote ongevallen om het ambulancepersoneel te ondersteunen. De leden van een sigma team hebben na hun EHBO opleiding nog een speciale sigma opleiding gevolgd. Er wordt regelmatig geoefend met de andere hulpdiensten.