Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Bilt Dit doen we EHBO bij evenementen in de gemeente.
|

EHBO bij evenementen in de gemeente.

​​​​

Klaarstaan voor de deelnemers aan de (avond)vierdaagse, de EHBO verzorgen bij een braderie, de wielerronde door Maartensdijk, de intocht van Sinterklaas. Ook bij veel sportevenementen in onze gemeente helpen de EHBO’ers van het Rode Kruis.
Deze EHBO’ers zijn deskundige vrijwilligers. Iedere EHBO’er heeft het officiële EHBO diploma.
De afdeling de Bilt is heel actief bij de nascholing van deze EHBO’ers; ze houden hun kennis op peil en verdiepen zich in nieuwe specialismen zoals sportletsel en wandelletsel.
 

Evenement organiseren

Als u een evenement in de gemeente organiseert, kunt u bij het Rode Kruis​ afdeling De Bil​t​ hulp vragen van vrijwilligers voor het bieden van Eerste hulp (EHBO). Dikwijls stelt de gemeente bij een vergunning voor een evenement de voorwaarde dat er voldoende EHBO aanwezig is. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, vragen we u een lijst in te vullen met allerlei gegevens over uw evenement. Neem hiervoor minstens een maand van tevoren contact op met​ hulpverleningenrodekruisdebilt@live.nl​​ 

Opleiding EHBO

Wilt u ook EHBO’er worden en zich zo inzetten voor uw medemens? Wordt dan vrijwilliger. U kunt een EHBO cursus volgen en zo het EHBO diploma halen. Als u zich daarna inzet als vrijwilliger krijgt u reductie op de prijs van de cursus.( zie EHBO-opleidingen en reanimatie​ )