Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Bilt Actueel Nieuws Vakantie in De Rijp
30 augustus 2015 |

Vakantie in De Rijp

​​​​Vakantie in De Rijp

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Op vakantie in De Rijp 

Een schitterende week: met 24 gasten uit de gemeente De Bilt naar De Rijpereilanden (8 -13 juni 2015). Hoe fijn het daar was, is te lezen in twee interviews! 

Interview met tante Jo,  
Ik vond het in een woord een geweldige vakantie. Ik begon er wel doodmoe aan, een grote koffer van te voren in pakken kost voor mij te veel energie. Al die vrijwilligers, zo hard voor ons aan het werk. Elke morgen stond Anneke aan de deur om mij te helpen. Ze is zo handig met alles en heeft alles meteen door. Ik heb mij die week niet kunnen vervelen. Zelfs de luie dag hebben we niet gehad. Ik heb wel een middagje vrij genomen, ik moest even bij komen. 
Elke morgen bij het ontbijt, dat mooie weidse uitzicht over de weilanden en ś avonds de ondergaande zon. In Purmerend werd ik door een vrijwilligster van 80 jaar oud geduwd, en dat over die hobbelige straatjes. Lekkere haring gegeten. In Volendam natuurlijk paling gegeten. Het sigarenbandjes huisje in het museum was heel bijzonder. Als ik kan wil ik ook wel eens een dagje met het Rode Kruis mee. De vakantie die ik heb gehad kan ik iedereen aanbevelen.

Interview met mevrouw Goedhart, 86 jaar.
Ik ging voor de eerste keer mee met een vakantieweek van het Biltse Rode Kruis. Wat ik vooral spannend vond, al die mensen die ik niet ken, hoe zal dat gaan ? Mijn zoon zei, ga maar mee, als het niet bevalt haal ik je maandag weer op. Maandagmorgen twee aardige heren aan de deur, we komen u ophalen, de bus staat om de hoek. Dan de aankomst bij het Rode Kruisgebouw in De Bilt, ik voelde mij heel even verlaten tussen al die vreemde mensen, gelukkig kwam er gelijk een vrijwilliger bij mij zitten. 
Daarna begon een geweldige week, leuke gasten, een leuke vrijwilliger die aan mij vast gekoppeld werd en ik de eerste avond al in ruilde voor een andere leuke vrijwilliger. Een kamergenote, die ik, hoewel ik al meer dan 50 jaar in Maartensdijk woon, nog nooit ontmoet had, maar waar het geweldig mee klikte. We hebben afgesproken contact te houden en bij elkaar op bezoek te komen. Ik heb een dagboek bijgehouden om terug te denken aan de vele mooie momenten.
's Morgens vroeg, je komt de eetzaal binnen, gaat zitten, en dan is het net ontdek je plekje: het water, de weilanden en de reiger. Vrijwilligers die de hele dag voor je klaar staan, geweldig. De leuke uitstapjes naar het strand, Volendam, De Rijp en de markt van Purmerend. Ik maak nu al reclame voor anderen om ook met zo'n week mee te gaan.
​​
​​​
​​
​ ​