Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Bilt Actueel Nieuws Tulpenactie
7 maart 2016 |

Tulpenactie

Geslaagde 'Tulp voor hulp' actie 2016!​

​​

Vrijwilligers van Rode Kruis De Bilt zijn flink in actie gekomen voor de TULP voor hulp actie bij Albert Heijn. In beide AH filialen werden tulpen verkocht in de eerste week van maart, daarbij op vrijdag en zaterdag gestimuleerd door de aanwezigheid van onze vrijwilligers bij een tafel vol met bloemen. Van elke bos ging 1 euro naar het Rode Kruis. 
Vrijdag 4 maart 2016 viel de aanloop van het winkelend publiek eigenlijk nog mee, ondanks de voortdurende sneeuwbuien en bevroren auto- en fietssloten! In korte tijd was de voorraad tulpen verkocht bij Albert Heijn in Bilthoven. Rond het middaguur werden er nieuwe bossen tulpen aangevoerd, die met veel enthousiasme werden ontvangen door de dames van het Rode Kruis. Prachtige kleuren waarmee mooie combinaties gemaakt konden worden. Veel mensen namen dan ook twee bossen mee! Ook deze voorraad ging voorspoedig van de hand.
  In De Bilt, waar dit jaar voor het eerst Rode Kruisers stonden in het Albert Heijn filiaal, waren extra veel tulpen ingekocht. Vrijdag om half 5 was het grootste deel van de voorraad verkocht. De rest werd zaterdag aan de man gebracht. De dames en heren van het Rode Kruis hadden leuk contact met het publiek: er was volop gelegenheid te vertellen wat het Rode Kruis doet in onze gemeente, maar ook de hulp aan vluchtelingen en bezuinigingen in de zorg kwamen ter sprake. Sommige bezoekers hadden belangstelling voor vrijwilligerswerk.
Wie geen behoefte had aan tulpen, deed vaak wat geld in de Rode Kruis collectebus. De collectebussen hebben totaal € ​282,87 opgeleverd en  dit komt helemaal ten goede aan de plaatselijke activiteiten. Dat geldt ook voor het bedrag dat via AH en het Rode Kruis hoofdkantoor in Den Haag binnenkomt.
Onze vrijwilligers van het Rode Kruis hebben bij deze actie veel werk verricht! We danken de AH in De Bilt en Bilthoven voor de gastvrijheid en het mogelijk maken van deze actie en de klanten voor hun aankoop en giften! Volgend jaar doen we weer mee!