Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Bilt Actueel Nieuws Stamppotmaaltijd
27 februari 2016 |

Stamppotmaaltijd

​​

Stampottendag 27 februari 

Op 27 februari vond het jaarlijkse stamppottenfeest van TV2 weer plaats in onze zaal in Tou¬tenburg.
Om half twaalf waren de eerste vrijwilligers, inclusief de bus van Zeist met chauf¬feur, al in Toutenburg aanwezig om de laatste puntjes nog even op de i te zetten. 
Ruim 30 gasten uit De Bilt, Westbroek en Maartensdijk zijn met onze Pam, de bus van Zeist en een particuliere auto opgehaald. Met andere vrijwilligers werd alles voor ontvangst van de gasten in orde gemaakt. 
De eerste gasten waren er al om een uur maar rond twee uur was iedereen (bijna 60 men¬sen) aanwezig. Na de uitreiking van de consumptiebonnen, innen eigen bijdrage en de kof¬fie/thee met eigen gebakken cake werd er gestart met het welbekende ‘Rad van Fortuin’. (met mooie prijzen) Intussen werden alle kopjes etc. opgeruimd/afgewassen en werden de gasten van een drankje voorzien. Zoals altijd was er een gezellige en goede sfeer. Eén van de gasten droeg nog een vrolijk gedicht voor. 
En dan natuurlijk het hoogtepunt waar de hele middag om draaide; de stampotten. Tafels werden gedekt en het buffet werd gebracht. Het rook erg lekker maar het smaakte zelfs nog beter. Iedereen heeft kunnen genieten van een (of meer) bord(en) met heerlijk boerenkool. hutspot, zuurkool of andijviestam¬pot op met natuurlijk stukken worst, gehaktballen, speklap¬jes of sukadelapjes. Er was natuurlijk ook appelmoes, stoofperen, piccalilly en kleine augurkjes. En alles werd afgesloten met een lekker bakje vla met slagroom of yoghurt. 
​Na het eten heeft het ene deel van de vrijwilligers de rommel opgeruimd, terwijl het andere deel de gasten weer naar huis ging brengen. Rond 21.00 uur was alles weer geregeld en ondanks diverse zieke en/of geblesseerde vrijwilligers liep alles de hele dag op rolletjes. Ze¬ker met de steun van 2 gast vrijwilligers (handwerkgroep en taakveld noodhulp). De gasten, maar ook de vrijwilligers spraken van een zeer geslaagde dag. Zeker voor herha¬ling vatbaar.