Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Bilt Actueel Nieuws Pannenkoeken bakken voor Serious request
25 december 2015 |

Pannenkoeken bakken voor Serious request

​​

Geslaagde actie voor serious request op het Maertensplein.

​Op het Maertensplein in Maartensdijk stond zaterdag 19 december een opvallende kraam met pannenkoeken en schalen met lekkers voor bij de koffie. De Rode Kruis beachflag ernaast, de bus erachter tegen de wind en in het rood geklede jongeren om de etenswaren aan te prijzen. Een enthousiaste pannenkoekenbakker bediende drie koekenpannen tegelijk.
Het winkelend publiek kon de actie waarderen: de stukken boterkoek, cupcakes en cake, maar vooral de heerlijke biestpannenkoeken vlogen weg. De emmertjes met beslag moesten steeds opnieuw worden aangevoerd. Ook de Kerstman die bij de Jumbo flaneerde kwam even langs voor een praatje. En natuurlijk waren buren en familieleden van de Rode Kruis jongeren bereid tot een extra aanschaf of donatie! 
Het was een zeer geslaagde actie van de jeugd van het Biltse Rode Kruis, met als doel een leuk bedrag voor serious request op te halen. 
Dit jaar zamelt het Rode Kruis in het glazen huis geld in voor jongeren in oorlogsgebieden onder het motto: keep them going
Ondanks de frisse wind en de dikke wolken, werd er vrolijk gekletst en veel verkocht voor het goede doel. De opbrengst is € 322,40