Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Bilt Actueel Nieuws Open dag Vierstee
29 november 2015 |

Open dag Vierstee

Rode Kruis zichtbaar aanwezig bij dorpsactiviteiten! 

Het Rode Kruis afdeling De Bilt was zichtbaar aanwezig op de open dag van de Vierstee in Maartensdijk (28 november 2015). De Vierstee is na 39 jaar toe aan een grondige renovatie. Deze open dag markeerde de start van het renovatieproject. 
Ook het Rode Kruis helpt regelmatig activiteiten in de Vierstee te realiseren (bv de avondvierdaagse en diverse sporttoernooien). Recent werden er nog 150 vluchtelingen opgevangen. 
Het Rode Kruis kraampje in de Vierstee werd door bezoekers van de open dag aangedaan met vragen over reanimeren, ouderenactiviteiten, telefooncirkels. Ook werden we aangesproken op de berichten in journaals en kranten waarin het Rode Kruis communiceert over vrijwilligers die niet bereid zouden zijn te helpen bij de noodopvang van vluchtelingen. Een negatieve publiciteit, die men niet herkent na de enorme inzet voor de vluchtelingen in dit huis! 
Het Rode Kruis staat midden in de dorpsgemeenschap, zoals te zien is aan het even "buurten" van de prachtig uitgedoste Japanse judoka's en karateka's van de judovereniging.