Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Bilt Actueel Nieuws Nieuwjaarsreceptie 2015
6 januari 2015 |

Nieuwjaarsreceptie 2015

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Een geslaagde feestelijke receptie 

Het nieuwe jaar 2015 begon met een geslaagde en gezellige nieuwjaarsreceptie. Onze voorzitter Douwe Tijsma gaf –voor de laatste keer dit jaar- een terugblik en vooruitblik. We hebben een leuk en vooral op activiteiten als dank aan de vrijwilligers gericht jubileumjaar achter de rug, en een jaar met hopelijk nog veel meer samendoen voor de boeg! De oude afdeling Maartensdijk bestaat dan 70 jaar, opgericht in de Hongerwinter van 1945 met onder andere een noodhospitaal. (ideeën voor viering zijn welkom). En met 27 nieuwe vrijwilligers in de afgelopen anderhalf jaar is er genoeg frisse activiteit in de afdeling! 

Daarna zette burgemeester Gerritsen de jubilarissen in het zonnetje. De gemeenschap van De Bilt is alle vrijwilligers erg dankbaar voor hun inzet: de uren die wij aan de mensen besteden zijn onmisbaar! Dit jaar waren er vier vrijwilligers met bijzonder verdienste: alle vier 10 jaar actief. 

Mevr Penning is al vele jaren bezig met allerlei activiteiten: in de Schutsmantel, en de Bremhorst, maar ook sinds 10 jaar met huisbezoeken bij eenzame mensen. Ze heeft al een respectabele leeftijd, en wilde graag al haar vaste bezoekjes afronden. Twee weken geleden is de laatste mevrouw overleden. Haar 10 jaar vrijwilligerswerk zijn hiermee prachtig dankbaar afgesloten. 

Mevr Moral Lopez is een heel vrolijke en creatieve vrouw. Ze heeft veel cadeautjes gemaakt voor de verkoop, en ook al sinds jaren heeft ze vaste contacten met mensen die ze bezoekt. (En die hulpvraag komt niet altijd gelegen, bijvoorbeeld als er iemand zonder sleutel voor de deur staat terwijl ze aan het eten koken is!) Naast haar baan als lerares Spaans doet ze ook nog vrijwilligerswerk in de Bremhorst en de Koperwiek. En ze schrijft prachtige verjaardagskaarten! 

Mevr Louwers vindt het teveel eer dat ze een onderschei ding krijgt voor –wat ze noemt- af en toe boodschappen doen. Maar de mensen die op haar rekenen ervaren dat toch echt anders! We hebben Haar onderscheiding thuisbezorgd. Want het maakt niet uit of je nu veel of weinig werk voor het Rode Kruis verricht: de onderscheiding is waardering voor langdurig vrijwilligerschap! 

​Dhr Van Zijtveld is alweer 10 jaar bij de noodhulp. Hij heeft veel en vaak mensen geholpen die bij evenementen gewond raakten. Hij is altijd bereid om in te springen, ook voor klusjes die buiten de noodhulp liggen, zoals het ophalen van oud papier. Zijn ouders waren allebei indertijd in 1945 oprichters van de afdeling Maartensdijk. De naam “Jochem van Zijtveld” is daarmee nu alweer 70 jaar aan het Rode Kruis verbonden!
​​