Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Bilt Actueel Nieuws Lintjesregen
26 april 2016 |

Lintjesregen

​​

Lintjes bij Rode Kruis De Bilt.           Een Koninklijke onderscheiding!
 
Dat was een geweldige verrassing voor de Rode Kruis vrijwilligers Henny Mulder en Freek van Ee, op de dag vóór Koningsdag 2016. Ze waren allebei naar het gemeentehuis gekomen in de veronderstelling dat de ander een lintje zou krijgen. Daar was tot hun verrassing een aantal familieleden en collega's aanwezig en kregen ze een waarderende toespraak door burgemeester Gerritsen. En natuurlijk werd de Koninklijke onderscheiding opgespeld. Na afloop van de plechtigheid ging het met de Rode Kruisbus naar het gebouw in De Bilt voor een lunch en een aansluitende receptie. De zaal was prachtig oranje versierd en de feestelingen werden uitgebreid gelukgewenst en in de oranje bloemen gezet! Verdiende waardering! 

Henny Mulder is al meer dan 50 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis, actief in de noodhulp. Bovendien doet ze vrijwilligerswerk voor de NH kerk in Lage Vuursche en voor de ouderenbond. Ze staat altijd klaar als er helpende handen nodig zijn, liefst een beetje onzichtbaar in de keuken. Maar ook collecteren, huisbezoekjes, rolstoelwandelen, mee met de JH Dunant. En natuurlijk oppassen! Wij noemen haar wel eens de moeder van de afdeling De Bilt. We zijn erg trots dat zo'n bescheiden vrijwilliger nu eens grote waardering krijgt! 

Freek van Ee is al 45 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis. Altijd druk met de organisatie van de noodhulp, inspringen bij evenementen, bestuurlijke zaken en heel veel persoonlijke contacten. Hij is ook al vele jaren actief in de volleybalvereniging, en zet zich in voor de medezeggenschapsraad van zijn werk in het ziekenhuis. Daarbij komt nog de zorg voor zijn hoogbejaarde vader en het oppassen op zijn kleinkinderen. Een druk leven in de Maartensdijks-Biltse gemeenschap! Een verdiend lintje!
                                 ​​

Artikel delen?