Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Bilt Actueel Nieuws Kerstinloop
28 december 2015 |

Kerstinloop

​Gasten zijn blij met kerstinloop 2015

Op tweede kerstdag maakten zo'n 25 gasten gebruik van het open huis van het Biltse Rode Kruis. Allemaal mensen die even thuis eruit wilden met de kerstdagen, en soms ook dankbaar gebruik maakten van de mogelijkheid om zich met de rodekruisbus te laten ophalen. 
Het was een gezellig samenzijn aan de grote tafel met koffie, een drankje en een kop soep. 
Er werd volop kennisgemaakt met elkaar en de gesprekken waren geanimeerd. Voor de deelnemers was het een vrolijke onderbreking van drie lange dagen, die ze vaak alleen door moeten brengen. Er werden afspraken gemaakt om nog een keer bij elkaar langs te gaan en de kennismaking voort te zetten.
​Voor de meeste bezoekers was het bestaan van onze actieve plaatselijke Rode Kruis afdeling onbekend. Ze willen graag vaker langskomen op een van de contactmiddagen. Zeker nu ze eenmaal de "horde hebben genomen" om binnen te stappen bij mensen die ze totaal niet kennen. Want daar was iedereen het wel over eens: je moet wel even over een drempel! 
De vrijwilligers hadden de zaal mooi versierd, de vlag stond buiten te wapperen, en het tweemaal in de krant geplaatste bericht had geholpen bij de publiciteit. "Wat zijn die vrijwilligers toch lieve mensen", "wat een ontzettend goed initiatief, is het volgend jaar weer?", "ik weet gewoon niet hoe ik die dagen moet doorkomen: TV aan, TV uit, en dan maar weer een boek pakken", "ik heb zo'n nare herinnering aan kerstmis, dat ik blij ben onder de mensen te kunnen zijn". 
​ Het waren hartelijke en dankbare reacties. En als het even kan: volgend jaar weer zo'n open huis