Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Bilt Actueel Nieuws Afscheid van Douwe als voorzitter
30 november 2015 |

Afscheid van Douwe als voorzitter

​​​

In de algemene vergadering van 24 november is Douwe Tijsma afgetreden na jarenlang voorzitterschap van het Rode Kruis in De Bilt. Hij wordt opgevolgd door Martin Neele. 

Douwe bedankte de aanwezige vrijwilligers voor hun samenwerking en inzet met een op "de tijd" geïnspireerd verhaal. Vanaf zijn start na het plotselinge overlijden van de toenmalige voorzitter, via tientallen jubilea, bij tijd en wijle enkele Koninklijke onderscheidingen, feestelijke bijeenkomsten, een unieke Crebas vakantieweek en talloze hulpverleningen. Nu is het alweer acht jaar later! Hij heeft een fantastische "tijd" gehad! 

Vervolgens werd hij toegesproken door de secretaris Annemieke Roestenberg. Zij illustreerde zijn wens tot bescheidenheid bij het vieren van zijn afscheid met een fles alcoholvrije champagne ("kinderprik"). Douwe heeft gebruist van activiteit zonder daarvoor bedankt te willen worden.
Hij deed talloze taken voor het Rode Kruis, van het maandagmorgen corvee van dichtspijkeren van de vernielingen in het oude gebouw in Maartensdijk, aanknopen van werkzame internationale contacten tot en met het digitaliseren van de activiteiten van de afdeling. Hij koos vaak voor korte en onnavolgbare routes naar actieve vrijwilligers ("olifantenpaden"), maar was ook een voorbeeld voor het uitdragen van de grondbeginselen van het Rode Kruis.
 Natuurlijk werd hij bedacht met een "echt" geschenk dat de grote dank voor al zijn werk symboliseerde: een bronzen sculptuur met een zwierige hoed. Chapeau!
​​