Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Bilt Actueel Nieuws EHBO-oefening
9 maart 2016 |

EHBO-oefening

Onze noodhulpvrijwilligers hebben goed geoefend! 

Bij veel evenementen in de gemeente De Bilt staan de EHBO-ers van het Rode Kruis paraat. Maar soms moet er ook eens geoefend worden op grotere incidenten en onderling samenwerken. Dat gebeurde afgelopen 7 maart 2016 in het gebouw van scouting Agger Martini in Maartensdijk. 

Een "vreemde" locatie voor de 15 deelnemende vrijwilligers, met voldoende ruimte om hulp te bieden. Tegelijkertijd werden er verschillende ongevalsituaties "gefaket ": een struikelpartij over de bank in de zaal, een valpartij in de toiletgroep inclusief inslikken van schoonmaakmiddel, en een flinke verbranding bij de vuurkorf. Het zag er allemaal bedrieglijk echt uit, want de "slachtoffers" waren goed geschminkt door 3 ervaren Lotus-schminkers! In alle consternatie viel er ook nog iemand flauw, dus de EHBO-ers hadden een hoop te organiseren en hulp te bieden. 

De "slachtoffers" waren Rode Kruis vrijwilligers van andere groepen en familieleden die waren opgetrommeld. Het jongste slachtoffer was 12 jaar: zij is een van onze jeugd EHBO-ers in de opleiding. Zij had -dom,dom- een slok schoonmaakazijn gedronken.... Geweldig dat zij zo enthousiast meedoet om ervaring te krijgen in de EHBO! De oefengroep bestond uit een mix van jongeren en meer ervaren EHBO-ers. 

Het was een goede, en leerzame avond, waarbij zelfs nog van een slachtoffer met een gebroken arm geleerd werd, hoe ze overeind te helpen was in een kleine ruimte bij het missen van het gebruik van een ledemaat. Leuk toch dat een familielid dit aan ons leert! De sfeer was heel erg goed, de hulpverleners serieus, en de slachtoffers hebben zich goed geholpen gevoeld... ​​


Voor meer fotos kijk op NRK De Bilt Oefening 7 maart 2016​​

Artikel delen?