Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Bilt Actueel Nieuws Bezoek uit Mongolië
30 september 2015 |

Bezoek uit Mongolië

​Bezoek van Rode- kruisers uit Dorn​od Mongolië​

​​In De Bilt ontvangen we eind september/ begin oktober vier gasten van het Mongoolse Rode Kruis. De directeur van het Rode Kruis in de provincie Dornod is er, samen met drie vaste sponsoren. Dat zijn bedrijven die een vast percentage van hun winst aan het Rode Kruis afstaan en gratis of goedkoop spullen leveren. 

We hebben grote bewondering voor de vele taken die het Rode Kruis daar verricht. Behalve rampenopvang en bloed donaties is er bijvoorbeeld ook de opvang en reintegratie van ex-gevangenen en heel veel armoede bestrijding en sociale hulp.

In eerdere contacten heef men veel geleerd van onze aanpak met vrijwilligers. Er worden nu wanten gebreid en behoeftige mensen opgevangen in warme plekken (de Mongoolse tenten!).

Onze gasten beleven het Rode Kruis hier momenteel in volle actie. Ze zijn bij de welkomwinkel in Utrecht gaan meehelpen, zien hoe hard onze vrijwilligers zich inzetten om de vluchtelingen op te vangen. En krijgen veel mee van hoe we samenwerken. Op het programma staat ook nog een dagopvang voor ouderen en een keer meedraaien in onze contactdag in De Bilt. 

Ze voelen zich erg gastvrij ontvangen. En maken veel foto's en filmpjes. Daarmee willen ze in Mongolie reclame maken voor meer vrijwilligers en meer sponsoren.