Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Baronie Dit zijn we Dagelijkse leiding

Dagelijkse leiding

 

​Als Algemeen Coördinator ben ik nu alweer bijna 1,5 jaar verbonden aan de Afdeling Rode Kruis de Baronie. Een toonaangevende afdeling in het District Midden- en West-Brabant, dat is iets om trots op te zijn.

Daar werken we met z’n allen hard aan. De laatste tijd zijn de jaarplannen gesmeed, waarin veel ambitie steekt. De Noodhulp legt de lat weer hoger met meer evenementen, ook gaan we weer verbinding zoeken met de diverse EHBO-verenigingen. De Opleidingen commercieel zal dit najaar en komend jaar op eigen benen gaan staan. 

De afdeling zelfredzaamheid en preventie timmert ook stevig aan de weg. Omdat er veel nieuwe vrijwilligers bij zijn gekomen, ligt daar nu ook een gedegen plan van aanpak. Onze tak fondsenwerving zal trachten de financiële noden af te dichten door aansluiting bij bestaande evenementen te zoeken en daarnaast worden nieuwe evenementen georganiseerd die de gelden zullen genereren.

Onze communicatie afdeling richt zich op het uitbouwen hiervan, door een stevig netwerk op te bouwen en contact te onderhouden met onder andere de media. Ook hebben wij​ een prachtige eigen nieuwsbrief kunnen realiseren.

Niet in de laatste plaats de ICT waar papierloos werken, werken vanuit huis, een Baronie-app en natuurlijk onze nieuwe website waar we straks apetrots op mogen zijn. De vrijwilligersadministratie maakt stappen vooruit, na tijden van moeizame communicatie met het hoofdkantoor in Den Haag, komt hier uiteindelijk ook verbetering in.

Materieelbeheer/ondersteuning blijft scherp letten op het onderhoud en kostenbeheersing, zo zullen alle TL-balken vervangen worden met LED verlichting.

​Kortom, er is veel werk aan de winkel maar met deze enthousiaste club moet dat helemaal lukken. We hebben genoeg uitdagingen dit jaar, in het bijzonder Serious Request in Breda.​

Met vriendelijke groet
Edwin Mariouw Smit​