Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Baronie Dit doen we Zelfredzaamheid MOVE

MOVE

​​Iedereen heeft recht op leuke en gezellige contacten met andere mensen. Daarom voegen Rode Kruis vrijwilligers in het hele land de daad bij het woord. Zij betrekken mensen die moeilijk contact maken bij allerlei activiteiten. In Breda doen we dat met MOVE.​​

Time to Move

MOVE is speciaal gericht op jongeren met een lichamelijke beperking of chronische aandoening in de leeftijdscategorie van 15 tot 24 jaar. Een groep jonge vrijwilligers van het Rode Kruis de Baronie gaat met leeftijdgenoten door middel van 1-op-1 begeleiding leuke, ludieke, gekke en ​gezellige uitstapjes maken.

Hierbij kan je denken aan bowlen, shoppen, gourmetten, een boswandeling met picknick, het bezoeken van de bioscoop of een pretpark.

Praktische informatie

Een keer per maand organiseren MOVE in het weekend, een activiteit. Afhankelijk van de gekozen activiteit, en in overleg met de deelnemende jongeren, kan dit zowel op vrijdagavond, zaterdagmiddag, zaterdagavond als zondagmiddag zijn. De deelnemers betalen zelf de kosten van een activiteit. Dit kan variëren van € 2 tot € 15. Iedereen krijgt ruim van tevoren per e-mailbericht een uitnodiging voor een activiteit en de vraag of ze willen deelnemen. De deelnemers zorgen zelf voor vervoer heen en terug.

​Nieuwsgierig geworden?

Lijkt het je wel iets, Time to MOVE? Kom dan in beweging en laat het ons weten. Stuur een e-mail met daarin je naam, adres, woonplaats en telefoonnummer naar een van deze e-mail adressen:

E-mail: kadhikari@rodekruis.nl of rkanchenapalli@rodekruis.nl

W​ij nemen contact met je op voor een kennismakingsgesprek.