Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Castricum Actueel Nieuws Nieuwe EHBO-cursus voor beginners
17 november 2014 |

Nieuwe EHBO-cursus voor beginners

​Uitgebreide cursus Eerste Hulpverlener


Bij de cursus voor het diploma Eerste Hulpverlener doet u zowel theoretische kennis op als praktische vaardigheden. U leert levensreddende handelingen uit te voeren, zoals  het in de 'stabiele zijligging' leggen van een slachtoffer, eventueel na hem of haar vervoerd te hebben met een noodvervoersgreep. In andere lessen leert u het verlenen van eerstehbo voor beginners.jpge hulp bij brandwonden, shock, botbreuken, uitwendige wonden, bloedingen en vergiftiging. Natuurlijk zal ook de reanimatie aan de orde komen en het toepassen van de AED. Verder leert u de verschillende verbandmaterialen gebruiken en komen ook minder ernstige verwondingen als een bloedneus, splinters en insectenbeten aan bod.
Deze cursus Uitgebreide EHBO voor beginners wordt elk jaar gegeven in Brandweerkazerne, Rijksweg 51, Limmen en omvat  9 lesavonden (in totaal 20 uur) van 11 februari tot 15 april van 19.30 – 22.00 uur (behalve in de schoolvakanties). De kosten zijn € 170,- (inclusief boek en cursusmap).
Deze cursus bereidt u niet alleen voor op de professionele praktijk, maar u kunt ook als Rode Kruisvrijwilliger ingezet worden als Eerste Hulpverlener bij evenementen. U ontvangt een Europees erkend Rode Kruiscertificaat.

Voor inlichtingen en aanmelding: Angelika Korving, e-mail ehbo@rodekruiscastricum.nl