Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Castricum Actueel Nieuws Erkenning voor 2 afdelingsvrijwilligers
8 januari 2015 |

Erkenning voor 2 afdelingsvrijwilligers

‚ÄčTijdens de Nieuwjaarsreceptie op 5 januari zijn 2 Rode Kruisvrijwilligers verblijd met een erkenning voor 10 jaar 'trouwe dienst'. De medailles waren voor Jan Korving en Riek Plas, die deze uit handen ontvingen van voorzitter Han Thesingh met de bijbehorende oorkonde en bloemen.

Riek Plas met HT en M.JPG

Riek Plas is binnen de afdeling heel bekend bij degenen die betrokken zijn bij de sociale activiteiten. Nadat zij jarenlang de activiteiten begeleiding had gecoordineerd in Sans Souci is zij nu al weer enige tijd coordinator van de dinsdagochtend ouderengroep 'De schakel'. Bovendien notuleert zij de vergadering van de groepsleider van de sociale activiteiten.
Maria Staring, die bestuurslid is voor de sociale activiteiten, prees Riek om haar inzet en bereidheid om altijd in te springen waar nodig is.

jan korving en HT.JPG

Jan Korving is heel wat minder bekend bij de afdelingsvrijwilligers, want zijn taak was lange tijd voorlichting geven over het ontstaan van het Rode Kruis op bijeenkomsten van nieuwe vrijwilligers. Tegenwoordig doet hij dit steeds  vaker op middelbare scholen, zodat de jongeren kennis maken met het humanitair oorlogsrecht en de rol die het Rode Kruis daarbij speelt.