Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Brunssum Wat kunt u doen

Wat kunt u doen

De afdeling Brunssum van Het Nederlandse Rode Kruis is altijd op zoek naar vrijwilligers!

 

Wat kunt u als vrijwilliger doen?

Hoe wilt u helpen? 'Er zijn voor een ander' kan op veel verschillende manieren. Zo kunt u de manier kiezen die het beste bij u past. U kunt mensen thuis bezoeken, een dagje iemand mee uit nemen of zelfs een week weg met chronische zieken of gehandicapten. Of heeft u altijd al een bestuursfunctie willen hebben? Het kan allemaal bij het Rode Kruis. Zoek uit welk vrijwilligerswerk het beste bij u past.
 

Wat doet het Rode Kruis voor u?

Het Rode Kruis biedt een leuke, inspirerende omgeving, waarin u werkzaamheden kunt verrichten die bij u passen. We bieden cursussen, opleidingen en bijeenkomsten aan, zodat u de hulpactiviteiten deskundig kunt uitvoeren. Bijvoorbeeld een cursus Eerste Hulp, Verbindingen, Leren omgaan met lastig gedrag en agressie, Praktisch leidinggeven, Coachen van vrijwilligers. In overleg met de afdeling bekijken we wat voor u interessant is om te volgen. Natuurlijk bent u verzekerd en krijgt u onkosten vergoed.
 

Wat verwachten wij van u?

Natuurlijk verwacht het Rode Kruis dat u graag met mensen omgaat en dat u begrip heeft voor de omstandigheden van iemand. Uiteraard houdt u rekening met de beperkingen van de hulpvragers.
 
Een vrijwilliger noodhulp gaat graag met mensen om. Hij/zij kan de behoefte aan hulp signaleren, kan improviseren, kan in teamverband werken en kan effectief blijven werken onder tijdsdruk. Voor medische assistentie zijn professionele vrijwilligers nodig.
 
Voor coördinerende functies is organisatietalent belangrijk en voor bestuursfuncties uiteraard leidinggevende capaciteiten.
 
Het Nederlandse Rode Kruis bestaat voor het merendeel uit vrijwilligers. Lijkt het u leuk om voor het Rode Kruis te werken? Kijk dan ook eens bij onze vacatures naar openstaande functies.