Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Brunssum iClean Carwash schenkt BIKE aan Rode Kruis!

iClean Carwash schenkt BIKE aan Rode Kruis!

​Eind april 2013 vond de eerste Maatschappelijk Beursvloer Parkstad plaats in Kerkrade. Bij dit evenement worden maatschappelijke behoeftes verhandeld. Hierbij gaat het om vraag en aanbod bij vrijwilligerswerk in de meest brede zin. Verenigingen en maatschappelijk betrokken bedrijven ontmoeten elkaar in een poging om 'matches' tot stand te brengen.

​Zo'n match ontstond tijdens deze beursvloer tussen het Rode kruis Brunssum en iClean Carwash Brunssum. Het Rode Kruis was op zoek naar een sponsor die bereid was hen een mountainbike te schenken voor het nog op te starten BIKE-team. Als tegenprestatie bood het Rode Kruis Brunssum de sponsor een reanimatiecursus aan voor maximaal 10 personen. iClean Carwash aan de Molenvaart te Brunssum werd die gewaardeerde sponsor.

De fiets werd aangekocht door iClean, prachtig wit gespoten door Autoschade Frans Beckers en beletterd met het Rode Kruis logo door Hessel Hendriks Reclame & Fotografie, beide gevestigd op Haefland te Brunssum. Een prachtige Brunssumse samenwerking ontstond. De BIKE is inmiddels klaar en voorlopig nog te bewonderen in de showroom bij iClean Carwash. Voor de reanimatiecursus wordt een datum geprikt in het najaar van 2013.

Wat is het Rode Kruis BIKE-team? Dat is een team van evenementenhulpverleners dat bij grotere evenementen in Brunssum aanwezig is met 2 mountainbikes. Hiermee kunnen zij sneller ter plaatse gaan door druk verkeer of over grotere afstand om een mogelijk slachtoffer de noodzakelijke eerste hulp te verlenen. Hiervoor worden uit de vrijwilligers van de afdeling Brunssum een aantal gegadigden geselecteerd die dit team van 6 á 8 personen gaan vormen, eventueel aangevuld met nog nieuw aan te trekken vrijwilligers.

Zo'n BIKE-team is een vrij nieuw fenomeen dat zijn nut inmiddels bewezen heeft bij andere Rode Kruis afdelingen in het land. Het heeft een jeugdige, vlotte uitstraling en wordt als extra instrument ingezet om de vergrijzing en het stoffige imago van het vrijwilligerswerk binnen het Rode Kruis Brunssum tegen te gaan.