Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Brunssum Dit doen we Zelfredzaamheid Workshops

Workshops

help-ouderen-in-nood-omslag (1).jpg

De afdeling Brunssum organiseert in Brunssum en omstreken, workshops over risico’s in en om het huis en EHBO!  Een noodsituatie - klein of groot - brengt een verhoogd risico met zich mee. Om te kunnen helpen in noodsituaties is het belangrijk dat mensen zich bewust worden van risico’s.

 
Wilt u een workshop organiseren? Wij kunnen workshops op maat aanbieden en specifiek voor jullie vereniging of groep een workshop samenstellen. Vraag naar de mogelijkheden!

Wij​ bieden de volgende workshops aan:

 

• Workshop Risico's in en om het huis
Een workshop om de bewustwording van eventuele risico's in en om het huis te vergroten. Na deze workshop weten de deelnemers met de informatie wat zij zelf kunnen doen in geval van nood en voelen deelnemers zich aangesproken om deze boodschap ook actief zelf uit te dragen.

 
• Sterk door je Netwerk: cursus in 2 delen.
Wij bieden ook nog een cursus 'Sterk door je Netwerk' aan in 2 delen. Deze zijn los van elkaar te volgen.
In deel 1 wordt uw eigen netwerk in kaart gebracht, bestaande uit familie, vrienden en buren.
In deel 2 wordt het uitgebreidere netwerk behandeld, zoals bijvoorbeeld de thuiszorg, nutsbedrijven, de gemeente en het maatschappelijk werk.
Met de informatie uit deze cursus weet u waar u voor welk probleem terecht kunt.


• Rode Kruis aan huis: huisbezoek met veiligheidscheck.
Verder bieden wij de mogelijkheid om een veiligheidscheck te laten uitvoeren door een Rode Kruis vrijwilliger bij u thuis. Bij dit huisbezoek zal bekeken worden of uw thuis nog wel voldoet aan de eisen die door uw gezondheid aan de woning en inrichting gesteld worden. U krijgt tips over het veiliger maken van uw woning of wordt doorverwezen naar de juiste instanties voor aanpassingen.


• EHBO
Het doel van workshop EHBO is om Eerste Hulp ook voor bijzondere doelgroepen mogelijk te maken door ze in een korte tijd en op behoefte kennis van EHBO op te laten doen.

Indien u meer informatie over de mogelijkheden wilt weten, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij willen graag de wensen en mogelijkheden met elkaar uitwisselen.

 

Contactpersoon: Chris C​rombach
Email: brunssum@rodekruis.nl


Onze workshops worden ook vaak ingezet bij Scouting en bij de ouderenzorg.