Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Brunssum Actueel Nieuws Rode Kruis Week 2017
16 juni 2017 |

Rode Kruis Week 2017

​Van 18 tot en met 24 juni vindt de Rode Kruis Week plaats. Bijna 30.000 vrijwilligers van het Rode Kruis gaan tijdens deze week in heel Nederland met de collectebus langs de deur. 

Collectebus-175px.jpgOok in Brunssum, Schinnen, Merkelbeek, Jabeek​​ en Bingelrade gaan collectanten de ​​​​straat op om steun te vragen voor het Rode Kruis. De opbrengst van de collecte gaat naar de activiteiten van het Rode Kruis Brunssum.  ​

EHBO in het onderwijs

Het thema voor de Rode Kruis Week is 'EHBO in het onderwijs'. Dit thema past mooi bij het centrale thema ('EHBO') dat in het kader van het 150 jaar Nederlands Rode Kruis is gekozen. 

Voor de afdeling Brunssum e.o. betekent dit dat het geld dat wordt opgehaald tijdens de collecteweek wordt besteed aan EHBO in het onderwijs. Hierbij kun je denken aan voorlichting geven aan kinderen in het basisonderwijs en het geven van EHBO-cursussen op het voortgezet onderwijs. Om kinderen en jongeren voldoende voor te bereiden op noodsituaties, wil het Rode Kruis hen bewust en bekwaam maken met EHBO. Om deze activiteiten mogelijk te maken is er geld nodig voor het lesmateriaal, de gastlessen en de cursussen. ​

EHBO op middelbare school.jpg

Mobiel collecteren

Heb je geen contant geld in huis als onze collectant bij je voor de deur staat, geen probleem. Je kunt nu ook via SMS een éénmalige gift van 2 euro aan het Rode Kruis overmaken. Ook als er bij jou in de straat geen collectant langs komt, kun je de activiteiten van het Rode Kruis steunen door Rode Kruis te sms'en naar 4333. 

EHBO-cursus op middelbare school 800px.jpg

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct

Het Rode Kruis biedt hulp bij noodsituaties, rampen en oorlogen. Of het nu gaat om een brand in een bejaardentehuis, een ongeval bij de Nijmeegse Vierdaagse, een tyfoon op de Filippijnen of geweld in Syrië: het Rode Kruis helpt direct, altijd en overal. Nationaal en internationaal staan onze vrijwilligers en professionele hulpverleners klaar met voedsel, water, medische hulp en onderdak. We helpen bij evacuaties en herstellen contact tussen mensen die elkaar in een noodsituatie uit het oog zijn verloren. Ook bereiden we de mensen voor op een noodsituatie of ramp. Dat doen we in Nederland door zo veel mogelijk mensen EHBO kennis en vaardigheden bij te brengen via onze cursussen en EHBO-app. Maar ook door advies te geven wat te doen in voorbereiding op specifieke noodsituaties. Zodat mensen zichzelf en anderen kunnen helpen in geval van nood. 


Artikel delen?