Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Brunssum Actueel Nieuws Rode Kruis paraat tijdens Parade
18 juli 2016 |

Rode Kruis paraat tijdens Parade

De vierjaarlijks Worldfestival Parade Brunssum is afgelopen donderdag van start gegaan. Een week lang kunnen liefhebbers genieten van dans, muziek en cultuur en van activiteiten rondom het thema dansen en dromen. Honderden dansers en muzikanten uit de hele wereld tonen hun cultuur in de vorm van zang, dans en muziek. Duizenden bezoekers verheugen zich om kennis te maken met deze folkloregroepen. Dat het evenement zoveel mensen aantrekt, is fantastisch, maar voor de EHBO-vrijwilligers van het Rode Kruis in Brunssum betekent dit ook flink aanpoten.

rode-kruis-actief-bij-worldfestival-parade-brunssum.jpg

De Worldfestival Parade Brunssum is een evenement waarnaar onze vrijwilligers steeds uitkijken. Het is een evenement waarop Brunssum trots is. Hoe klein Brunssum ook lijkt te zijn; het is ongelofelijk hoeveel mensen op dit evenement afkomen. Mensen komen voor de prachtige dansshows, de sfeervolle parade-optocht, de interessante workshops, de cultuurmarkt en noem maar op. Iedereen die van dans, muziek en cultuur houdt, kan eindeloos genieten van alle pracht en praal die dit evenement biedt.

Parade-optocht

Voor deze feestelijke week heeft het Rode Kruis 1.000 manuren ingezet om steeds tijdig hulp te kunnen bieden waar hulp nodig is. Vooral gisteren tijdens de parade-optocht hadden onze vrijwilligers hun handen vol. Het was een mooie, zonnige dag. Terwijl een aantal vrijwilligers bij onze post in het Vijverpark hun werk deden, liepen andere lange stukken en fietsten onze bikers heen en weer om bij een hulpverzoek sneller ter plaatse te zijn. Iedereen stond klaar om te helpen. Het was een vermoeiende, maar fijne en succesvolle dag voor onze vrijwilligers. 

Morgen en overmorgen staan onze vrijwilligers nog in het Vijverpark. Deze dagen zijn naar verwachting meestal rustiger. Laten we dat hopen dat zo weinig mogelijk mensen onze hulp nodig hebben, maar indien u onze hulp nodig hebt, dan staan onze vrijwilligers voor u paraat! 

 rode-kruis-vrijwilligers-worldfestival-parade-brunssum.png

Artikel delen?