Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Brunssum Actueel Nieuws Rode Kruis Brunssum in actie voor Serious Request 2015.
9 november 2015 |

Rode Kruis Brunssum in actie voor Serious Request 2015.

NPO_3FM_SR_CMYK_metoutl_wijsteunen.jpg

Dit jaar komt er géén Glazen Huis in Brunssum omdat het echte Glazen Huis in Heerlen staat. Toch wordt er door het Rode Kruis Brunssum veel actie gevoerd om Serious Request te ondersteunen.

PROMOTIE-dag:

Dat begint al op zaterdag 28 november. Net als alle andere Zuid-Limburgse Rode Kruis afdelingen, zal de afdeling Brunssum een promotie-dag organiseren. Van 10:00-17:00 uur staat er op het Promenadeplein een infostand bemand door diverse Rode Kruisers, die u info kunnen verschaffen over Serious Request of over het werk van het Rode Kruis in het algemeen. Want wij doen veel meer dan bij u bekend is. Vraag bijvoorbeeld maar eens naar onze zelfredzaamheids-projecten. Tijdens deze promotie-dag zal STUDIO HELLENBRAND van 13:00-14:00 uur de sfeer verhogen door optredens te verzorgen met diverse dansgroepen!

YOGA-workshops:

Op zaterdag 28 november zijn er tevens een aantal YOGA-workshops te volgen voor € 6,50 per workshop tussen 10:30-17:00 uur in wijkcentrum Distelenveld in Brunssum-Noord.

Wil jij graag een keer op een laagdrempelige manier kennis maken met de ademhalingstechnieken die binnen Yoga worden gebruikt? Dan is deze workshop misschien iets voor jou. Ademhalingstechnieken kunnen behulpzaam zijn bij migraine/hoofdpijn, emoties zoals angst, hoge en snelle ademhaling en als ondersteuning bij pijnklachten.

Er zijn ook 2 workshops lachyoga, waar je jouw innerlijk kind weer eens de vrijheid kunt geven.

De opbrengst hiervan gaat natuurlijk ook volledig naar Serious Request in Heerlen.

Red Cross Quest:

Op zondag 13 december van 10:00-16:00 uur staat een leuke, leerzame EHBO-speurtocht gepland op het terrein van Kinderboerderij Schutterspark. Deze Red Cross Quest leert kinderen, van 4 t/m 12 jaar, een aantal basisvaardigheden op het gebied van EHBO. Op diverse plaatsen staan EHBO-vraagstukken uitgebeeld die beantwoord moeten worden of er moet op de juiste manier "eerste hulp verleend" worden. Deze vraagstukken zijn soms zelfs heel echt gemaakt door een nep-verwonding bij een "slachtoffer".

Entree is € 2,50 per kind inclusief warme chocomelk en een koekje.

SR15 muts en 'handschoenen':

In samenwerking met de dames van Naald en Draad én Dagopvang Brikke Oave, worden leuke mutsen en handschoenen (zonder vingers) gebreid in de kleuren van Serious Request, namelijk staalblauw/grijs. Deze zijn via het Rode Kruis te koop voor € 10,- per set. De opbrengst hiervan gaat ook weer naar Serious Request.

En tenslotte:

En natuurlijk zullen wij zoals altijd ook weer op verschillende plaatsen collecteren voor het goede doel. Wij van Rode Kruis Brunssum doen ons uiterste best om er een succes van te maken.

Helpt u ons mee?