Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Brunssum Actueel Nieuws Nieuwe materiaalwagen Rode Kruis
13 april 2015 |

Nieuwe materiaalwagen Rode Kruis

Bus Rode Kruis Brunssum.JPG

31 januari 2015 was het eindelijk zover. In juni werd in Brunssum tijdens de landelijke collecteweek gecollecteerd om de afdeling Brunssum aan de broodnodige materiaalwagen te helpen. Tot die tijd werden benodigde materialen voor de evenementenhulpverlening altijd vervoerd in de auto’s van de vrijwilligers. Dit betekende altijd een behoorlijke aanslag op die auto’s. Daarom werd door het bestuur besloten om een eigen materiaalwagen aan te schaffen. In december 2014 kocht het Rode Kruis Brunssum van de lokale collecteopbrengst de langverwachte materiaalwagen.

Aangezien deze collecteopbrengst niet voldoende was werd er gezocht naar een sponsor die de aanschaf mede mogelijk wilde maken. Deze sponsor werd gevonden bij Auto Hellenbrand uit Brunssum. Dhr. Jordy Hellenbrand, eigenaar van het gelijknamige bedrijf, ging voor het Rode Kruis zelf op zoek naar een mooie witte bus. Toen er eindelijk een goed exemplaar gevonden was, waarmee alle partijen tevreden waren, werd deze aangekocht en rijklaar gemaakt. Daarna werd ‘ie bij het Rode Kruis in Utrecht van belettering voorzien, in de officiële Rode Kruis-huisstijl. 

Vanaf februari kunt u deze bus dus regelmatig tegenkomen in Brunssum. De bus is niet bestemd voor personenvervoer, maar uitsluitend voor het vervoer van materialen van en naar de, vaak wat grotere, evenementen in Brunssum. Inmiddels is de bus ook geschikt gemaakt om dienst te doen als verbindingswagen. Ingericht met een werkblad, stoelen en elektriciteit kan hij nu gebruikt worden tijdens grote evenementen om via mobilofoon en portofoons contact te onderhouden tussen de verschillende mobiele EHBO-posten. Een multifunctionele wagen, mogelijk gemaakt door de gulle gaven van de Brunssumse burgers en een maatschappelijk betrokken ondernemer!​