Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Brunssum Actueel Nieuws Met een lach langs de deuren in Brunssum
22 juni 2016 |

Met een lach langs de deuren in Brunssum

Wie zegt dat collecteren niet leuk kan zijn, heeft het mis. Vol energie gingen onze enthousiaste vrijwilligers, Melissa en Linda, gisteren langs de deuren in Brunssum. Deze twee meiden laat je toch niet voor niets langs de deuren gaan? 

Rode-kruis-vrijwilligers-aan-het-collecteren-in-Brunssum.jpg

Deze week is de Rode Kruis Week. Naast Melissa en Linda gaan vele anderen op pad om te collecteren voor het werk van hun plaatselijke afdeling. De opbrengst komt volledig ten goede aan hun eigen afdeling. Zo zal de afdeling Brunssum het geld besteden aan de aanschaf van materiaal voor hulpverlening, de verzorging van ​'Zelfredzaamheid'- workshops voor kwetsbare mensen en cursussen op bijvoorbeeld scholen en aan scoutingverenigingen en aan het organiseren van lessen voor vrijwilligers om hun EHBO-kennis op peil te houden​.​

Motivatie om te collecteren

Collecteren voor het Rode Kruis is hard nodig. Collectanten van de afdeling Brunssum en omgeving geven aan dat ze met de collec​te een steentje aan de afdeling kunnen bijdragen, zodat de afdeling mensen in nood in Brunssum en omgeving kan blijven helpen. Daarnaast maakt het contact met de mensen binnen de eigen regio het collecteren leuk. Collectanten kunnen deze mensen enthousiasmeren en informeren over het werk dat hun afdeling doet. Deze leuke gesprekken en natuurlijk het resultaat van het werk werken motiverend. ​

Tijden veranderen

Om het werk van het Rode Kruis goed te kunnen blijven uitvoeren, is geld nodig. Maar ondanks de motivatie van onze vrijwilligers halen collectanten steeds minder geld op langs de deuren. Mensen hebben geen of weinig kleingeld in hun portemonnee, werken langer en doen 's avonds minder graag de deur open. Natuurlijk heeft ook de crisis van de afgelopen jaren invloed op de opbrengst. Wij hebben begrip voor elke situatie en waarderen elke cent die je kunt missen. 

Ook het werven van nieuwe collectanten wordt steeds moeilijker, met name onder de jongere generatie. Wij hopen daarom dat de twee meiden Melissa en Linda een voorbeeld mogen zijn voor velen.

Gevers bedankt!

Wij zijn blij met elke bijdrage. Als dank ontvang je van ons een kanskaart van de Postcodeloterij cadeau. Deze kaart bevat een unieke code die je online kunt activeren. Hiermee kun je gratis kans maken op veel prijzen. Wij wensen onze gevers veel succes!

Collectant worden

Wil je ook collecteren voor het Rode Kruis? Meld je dan snel aan bij Wendy Bedet-Glasbergen via e-mail brunssum@rodekruis.nl. Tot en met 25 juni kun je nog langs de deuren in Brunssum en omgeving gaan. Je kunt huis aan huis collecteren of bij een winkelcentrum of supermarkt. Wat je maar wilt. 2 uurtjes collecteren vinden wij al geweldig!

Artikel delen?