Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Brunssum Actueel Nieuws 25 augustus: informatieavond Rode Kruis Brunssum e.o.
30 juni 2014 |

25 augustus: informatieavond Rode Kruis Brunssum e.o.

Veel mensen kennen wel 'Het Rode Kruis', maar weten eigenlijk niet wat de plaatselijke afdeling allemaal doet. Daarom houdt het Rode Kruis Brunssum een informatieavond over de plaatselijke activiteiten van de  afdeling.

Deze informatieavond is bestemd voor belangstellenden en mensen die vrijwilliger willen worden. De avond wordt gehouden in Wijksteunpunt Distelenveld, Henri Dunantstraat 519, 6441 XR Brunssum-Noord. De avond duurt van 20.00 uur tot ongeveer 21.30 uur.

 

Vaak zijn organisaties verplicht te zorgen voor EHBO'ers bij hun evenement, om bij calamiteiten hulpverlening te kunnen bieden. Lokaal zijn dit bijvoorbeeld: Oranjebraderie, Vijverparkfestival, Oktoberfeesten, Parade Brunssum of de Parelloop. Maar ook bij de Avondvierdaagse kan een EHBO'er van het Rode Kruis nodig zijn.

Het Rode Kruis is niet alleen actief bij evenementen, maar wij geven ook workshops en cursussen die gericht zijn op het verminderen van eenzaamheid en bevorderen van de zelfredzaamheid.

Over het algemeen zijn het activiteiten waar een vrijwilliger zich voor langere tijd aan wil binden. Maar er zijn ook eenmalige activiteiten, waar het Rode Kruis Brunssum een vrijwilliger bij kan gebruiken. Zo vindt er jaarlijks de collecte plaats in Brunssum. Daar kunnen wij nog collectanten en wijkcoƶrdinatoren voor gebruiken.

Kortom, het Rode Kruis Brunssum biedt een breed scala aan mogelijkheden voor mensen die veel of juist weinig vrije tijd hebben, maar toch iets voor een ander willen betekenen. Interesse? Kom dan naar de informatieavond op 25 augustus 2014, aanvang 20.00 uur, Distelenveld, Brunssum-Noord.

 

U kunt zich aanmelden voor de informatieavond bij Jacqueline Penders-Berkers:
Email: jpenders@rodekruis.nl
Tel.: 045-5271619 / 06-11760677