Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Brunssum Actueel Nieuws Rode Kruis week
25 mei 2015 |

Rode Kruis week

​​

In de week van 14 tot en met 20 juni wordt weer onze jaarlijkse collecte gehouden. Deze week heet vanaf 2015: de Rode Kruis Week!

Ook de afdeling Brunssum doet mee aan deze collecte. In een groot deel van Brunssum zullen zo’n vijftig collectanten bij de woningen langs gaan en collecteren in de diverse winkelcentra. Op de promenade in Brunssum Centrum zal van 10.00-16.00 uur een infostand staan waar men informatie kan vragen over alle facetten van ons vrijwilligerswerk en de doelen waar wij voor staan. Er zal tevens de mogelijkheid geboden worden om als leek eens een “reanimatie” te oefenen op een reanimatie-dummy. Een levensecht LOTUS-slachtoffer met nep-verwondingen toetst uw Eerste Hulp kennis.

De volledige opbrengst van deze plaatselijk collecte komt ten goede aan de afdeling Brunssum. Hierdoor kan men diverse activiteiten ontplooien zoals bijvoorbeeld de evenementenhulpverlening, EHBO en reanimatie/​AED-opleidingen en workshops/cursussen in het kader van Zelfredzaamheid. Er kunnen nieuwe materialen aangeschaft worden of oude kunnen vervangen worden.

Het Rode Kruis afdeling Brunssum zoekt nog extra collectanten om te helpen tijdens de collecteweek. Heeft u in de derde week van juni nog tijd? Alle hulp is welkom.  Neem contact op brunssum@rodekruis.nl​.