Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Brunssum Actueel Nieuws EHBO-speurtocht voor kinderen
21 juni 2016 |

EHBO-speurtocht voor kinderen

​Op zaterdag 25 juni 2016 organiseert de Rode Kruis-afdeling Brunssum en omgeving een leuke en leerzame EHBO-speurtocht voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Deze speurtocht heeft als doel kinderen op een speelse wijze EHBO-vaardigheden aan te leren. Wil je ook met je (klein)kinderen hieraan deelnemen? Kom dan aanstaande zaterdag naar de Kinderboerderij Schutterspark in Brunssum.

​De EHBO-speurtocht van het Rode Kruis wordt ook wel Red Cross Quest genoemd. De speurtocht is in verhaalvorm opgezet. Het verhaal gaat over Bram en Maya die bij elkaar in de klas zitten. Bram is verliefd op Maya en wil met zijn kennis van EHBO haar hart veroveren. Bram weet echter niets van EHBO en heeft daarom hulp nodig. De deelnemende kinderen gaan Bram helpen bij zijn missie. 

Red-Cross-Quest - rode-kruis.PNG

Doel van Red Cross Qu​est

Wat moet je doen bij een snijwond of een brandwond? Wat doe je bij een bult op het voorhoofd? Hoe leg je een snelverband aan? Een ongelukje zit in een klein hoekje. Daarom is het goed om te weten wat je precies moet doen bij een (nood)situatie. 

Met de Red Cross Quest leren kinderen als wellicht ook hun ouders of grootouders diverse EHBO-vaardigheden. Het Rode Kruis wil dat meer mensen weten wat ze moeten doen bij een noodgeval. Momenteel heeft slechts 3% van de Nederlandse bevolking een geldig EHBO-diploma. Dit aantal is te weinig. Met de Red Cross Quest hoopt het Rode Kruis kinderen als ook hun (groot)ouders zelfredzamer te maken en hun hulpbereidheid te vergroten. 

De beginnende EHBO'er

​​De speurtocht is uitgestippeld op de kinderboerderij. Naast de educatieve EHBO-opdrachten kunnen kinderen ook naar de dieren kijken. Bij aanvang ontvangen de kinderen een formulier met vragen en opdrachten en een antwoordblad. Alleen of samen met hun (groot)ouders gaan ze van EHBO-post naar EHBO-post. Bij elke post beantwoorden ze een vraag of voeren ze een opdracht uit. Na afloop ontvangen alle kinderen een diploma en kunnen ze zich een beginnende EHBO'er noemen.

Alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar zijn van harte welkom om hun EHBO-kennis te testen. Aanstaande zaterdag kunnen ze tussen 11.00 en 16.00 uur deze speurtocht doen. De speurtocht duurt ongeveer 1 uur. De kosten voor de speurtocht zijn € 2,50 per kind. Dit is inclusief iets lekkers. (Groot)ouders zijn gratis. Zij betalen uitsluitend voor een hapje en een drankje. 

We hopen op een grote opkomst: Hoe meer kinderen en volwassenen kennis hebben van EHBO, hoe beter! Tot zaterdag!


Artikel delen?