Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Brunssum Actueel Nieuws Eerste hulp basisschool Oirsbeek
28 augustus 2015 |

Eerste hulp basisschool Oirsbeek

​OIRSBEEK – Eén van de speerpunten van het Rode Kruis is om de kennis van EHBO te vergroten. Momenteel heeft 3% van de Nederlandse bevolking een geldig EHBO-diploma, het streven van het Rode Kruis is om dit te verdubbelen waardoor in 2020 dus 6% van de Nederlanders weet hoe te handelen in het geval van een ongeluk. Het Rode Kruis wil dit doen door aan burgers reanimatie/AED cursussen en bijscholing te geven. Afgelopen juni is de afdeling Brunssum gestart met het aanbieden van EHBO-lessen aan basisscholen. 

Onlangs is de afdeling Brunssum met een aantal vrijwilligers gestart met het geven van een EHBO cursus voor de jeugd aan leerlingen in groep 8 van de basisschool de Sprong in Oirsbeek. In de klas werd het theoriegedeelte behandeld en in de grote zaal van het gemeenschapshuis werd het praktijkgedeelte geoefend. De cursus werd afgesloten met een examen. Alle kinderen legden met succes de toets af. Met trots laten de kinderen hun deelname certificaat zien. (zie foto)

De kinderen kunnen nu praktische dingen van de EHBO uitvoeren, zoals het geven van rug- en buikstoten bij ernstige verslikking, verschillende verbanden aanleggen, maar ook levensreddende handelingen zoals een bewusteloos persoon stabiel leggen en een goede 112-melding maken. 

 

IMG_20150626_150626 - Web large.jpg