Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Brunssum Actueel Nieuws Complimenten voor Rode Kruis Brunssum
22 juli 2016 |

Complimenten voor Rode Kruis Brunssum

​De Worldfestival Parade Brunssum 2016 zit erop. 7 fantastische, mooie dagen, duizenden enthousiaste bezoekers, honderden geweldige dansers en zangers en een trotse burgemeester. De Parade 2016 was een groot succes en dat gold ook voor het Rode Kruis in Brunssum.


​​rode-kruis-vrijwilliger.jpgVrijwilligers van het Rode Kruis in Brunssum hebben zich een week lang actief ingezet voor hulpverlening op het festival. Met zoveel bezoekers in een 'kleine' plaats is de kans eenmaal groter dat er wat gebeurt. Zo zijn er veel meer mensen die onwel worden door de drukte of door het warme weer - dat we ook in de afgelopen week hebben mogen ervaren. Het Rode Kruis zorgt ervoor dat risicovolle situaties zo veel mogelijk worden beperkt door tijdig in te grijpen. 


Tropische hitte

De laatste dagen van de Parade was het puffen en zweten. Het hitteplan was in onze provincie actief. Onze vrijwilligers hielden goed in de gaten of mensen door de hitte werden bevangen. Zo verleenden de vrijwilligers hulp aan mensen die flauw gevallen waren, die duizelig waren en die tekenen van uitdroging hadden. Daarnaast werden bezoekers er op gewezen om voldoende water te drinken en zich goed tegen de zon in te smeren​​.

Het Rode Kruis heeft een drukke week gehad. Gelukkig ging het met name om kleine ongevallen. Naast het onwel worden van de hitte, waren er ook veel mensen met blaren, schaafwonden, kneuzingen, enz. 

complimenten-voor-vrijwilligers-rode-kruis-brunssum.jpg

Complimenten aan vrijwilligers

Gisterenavond vond in de Brikke Oave in Brunssum de vrijwilligersavond plaats, ook wel het laatste Paradefeestje genoemd. Tijdens deze avond werden alle vrijwilligers bedankt voor hun inzet. De afdeling Brunssum van het Rode Kruis ontving speciale complimenten van burgemeester Luc Winants. Hij was zeer te spreken over de inzet van onze vrijwilligers. Het is fantastisch om dit compliment te ontvangen tijdens een drukbezochte avond waar zowel vrijwilligers als ook Parade-fans de week samen afsluiten. Dit compliment laat zien dat ons werk wordt gewaardeerd. Wij zijn trots op onze vrijwilligers!

rode-kruis-brunssum-parade-2016.png

Artikel delen?