Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Brunssum Actueel Nieuws Alle cursisten Verbindingsdienst geslaagd!
26 april 2016 |

Alle cursisten Verbindingsdienst geslaagd!

​​Op zaterdag 23 april hebben een aantal vrijwilligers van het Rode Kruis afdeling Brunssum een verbindingscursus gedaan. Zowel de cursisten als docent kijken met tevredenheid terug op een leerzame en geslaagde ochtend.

De laatste maanden hebben veel nieuwe jonge mensen bij het Rode Kruis afdeling Brunssum zich als vrijwilliger aangemeld. Een aantal van hen is actief bij het Verbindingsteam van het Rode Kruis, en heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan een verbindingscursus. Met vreugde delen wij mee dat alle cursisten zijn geslaagd!


Proficiat aan alle geslaagde cursisten! ​


De verbindingscursus is bedoeld voor vrijwilligers van het Rode Kruis die gebruik maken van radioverbindingsapparatuur. Het doel van deze cursus is ervoor te zorgen dat de cursisten de, bij de Rode Kruis gebruikte, radiocommunicatieapparatuur (zoals portofoons) op de juiste wijze kunnen bedienen en dat ze bekend zijn met de regels die bij radioverkeer worden gehanteerd.

Verbindingsdiensten van het Rode Kruis

Goede communicatie is van groot belang bij een calamiteit. Als het telefonienetwerk lokaal uitvalt door bijvoorbeeld overbelasting, dan merk je hoe cruciaal verbindingsmiddelen kunnen zijn. Het Rode Kruis beschikt daarom over eigen radiofrequenties waarover hulpverleners met portofoons en mobilofoons met elkaar kunnen communiceren. Afhankelijk van de calamiteit kan de grootte van het radionetwerk variëren van twee hulpverleners met een portofoon tot meerdere hulpverleningsgroepen met een eigen meldkamer en een steunzender (relais). De verbindingsdienst wordt ingezet bij zowel noodsituaties als ook bij groot- en kleinschalige evenementen, zoals concerten, festivals, wandeltochten, etc. Regelmatig worden er oefeningen en cursussen georganiseerd om de kwaliteit van de dienst te waarborgen.  

Cursussen

Het Rode Kruis biedt verschillende cursussen voor vrijwilligers, maar ook voor jou. Zo biedt onze afdeling regelmatig EHBO- en Reanimatiecursussen in jouw buurt. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan kunnen de kosten van een cursus 100% worden vergoed. Maar ook zonder aanvullende verzekering, is het raadzaam een EHBO- en Reanimatiecursus te volgen, want stel... dat je partner, je kind of een familielid onwel wordt in jouw bijzijn... zou het dan niet fijn zijn om direct hulp te kunnen verlenen?

Heb je interesse in een cursus bij het Rode Kruis in Brunssum, neem dan contact op met Jordy Cörvers via telefoon 06-408 499 14 of via e-mail jcorvers@rodekruis.nl.

Wil je ons graag als vrijwilliger helpen? Neem dan contact op met Wendy Bedet-Glasbergen via e-mail brunssum@rodekruis.nl en ontdek wat je met jouw talenten en enthousiasme voor het Rode Kruis kunt doen.

Artikel delen?