Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Borne Dit zijn we Vrijwilligersmanagement en opleidingen

Vrijwilligersmanagement en opleidingen

In Nederland
Het Nederlandse Rode Kruis heeft een eigen Rode Kruis academie, die de mogelijkheid biedt tot het volgen van diverse cursussen om bepaalde hulpverleningsactiviteiten deskundig uit te voeren.
Voor het uitvoeren van een aantal taken binnen het Nederlandse Rode Kruis is het volgen van een gecertificeerde cursussen verplicht. Zoals de cursus Eerste Hulp en de cursus Hulpverlenen bij ongevallen en calamiteiten.
 
In Borne
Het Rode Kruis in Borne  staat midden in de samenleving en wil  aanspreekbaar zijn  voor alle mensen. Een belangrijke taak is het werven van nieuwe vrijwilligers.
Het Rode Kruis wil een afspiegeling zijn van de samenleving en daarom zoeken we vrijwilligers onder een brede groep; gepensioneerden, jongeren, allochtonen, werkenden,  werklozen, mannen en vrouwen.
Vrijwilligerswerk moet zinvol en interessant zijn. Maar wat zinvol en interessant is verschilt van persoon tot persoon, daarom heeft het Rode Kruis verschillende functies te bieden en probeert deze ook flexibel in te vullen, maar ook een prettige sfeer vinden we erg belangrijk. Aanspreekpersoon; Tonny Leliefeld