Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Borne Dit zijn we Noodhulp nationaal

Noodhulp nationaal

In Nederland
Mocht zich in Nederland een ramp voordoen, dan kunnen we duizenden vrijwilligers in korte tijd mobiliseren. Met een sterke verankering in alle delen van de samenleving maken de vrijwilligers de Rode Kruis belofte waar: Het Rode Kruis helpt direct. Ver weg en dichtbij. In nauwe samenwerking met professionele hulpdiensten verlenen onze vrijwilligers direct hulp in noodsituaties. Ook bij grote ongevallen, bijna-rampen en evenementen bewijzen Rode Kruis-vrijwilligers keer op keer hun waarde.
 
In Borne
De speciaal opgeleide vrijwilligers van Opvang en Verzorging  zorgen voor assistentie van de overheid/gemeente bij het inrichten van een opvangcentrum. Ook zorgt de Opvang en Verzorging ervoor dat de slachtoffers goed verzorgd worden op sociale, facilitaire en medische vlakken. Zo zijn vrijwilligers van Borne actief geweest ten tijde van de vuurwerkramp in Enschede. Ook zonder 1e hulp diploma kun je bij Opvang en Verzorging helpen; b.v. met het verzorgen van bedden of eten en drinken.
 
De Rode Kruis vrijwilligers van Borne die in het bezit zijn van een geldig Eerste Hulp, reanimatie en AED diploma, zijn ook inzetbaar voor o.a. (grote) evenementen, sport activiteiten, feesten etc.
 
Heeft u een evenement te organiseren en zoekt u een gecertificeerde instantie die voor u de EHBO moet verzorgen? Neem dan contact met ons op!
(Natuurlijk mag u zelf ook vrijwilliger bij ons worden en de opleiding gaan volgen). Aanspreekpersoon; Annelies Wennink